Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Elev de clasa a treia, decedat în urma unui incident la ora de sport
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un elev de clasa a treia din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, a decedat la sfârşitul acestei săptămâni, după ce a fost implicat într-un incident la ora de sport la începutul lunii martie, în urma căruia a intrat în comă.
Elevul de zece ani s-a ciocnit, pe 3 martie, de un alt coleg, în timpul orei de educaţie fizică, după care i s-a făcut rău şi a fost transportat, pe rând, la spitalul orăşenesc din Năsăud, apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, ca în final să ajungă la Clinica de neurochirurgie din Târgu Mureş.
Adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Mircea Romocea, a declarat luni, pentru AGERPRES, că băiatul suferea de anevrism cerebral, care se putea declanşa în orice moment, astfel că profesorul de sport nu va fi tras la răspundere pentru că nu i-ar fi supravegheat pe cei mici.
'Este regretabil, dar au constatat medicii de la Clinica de neurochirurgie din Târgu Mureş, în urma investigaţiilor repetate pe care i le-au făcut - bănuiesc că se referă la tomografie computerizată - că era vorba de un anevrism cerebral pe un val de calibru mare profund intracranian. Deci oricum s-ar fi întâmplat, din păcate. (Cei doi elevi - n.r.) nu s-au lovit cap în cap, dacă pot spune aşa, s-au izbit unul de celălalt. Asta se putea întâmpla, spunea cineva de acolo, chiar urcând scările. Profesorul de sport nu poate fi tras la răspundere în niciun caz', a spus Romocea.
Potrivit primarului din comuna Şanţ, Cornel Moisil, băiatul decedat locuia împreună cu sora sa mai mare la bunica lor, deoarece atât tatăl, cât şi mama erau plecaţi la muncă în Spania. Părinţii copilului s-au întors din străinătate în momentul în care au aflat despre incidentul în care a fost implicat băiatul lor, iar acum se pregătesc de înmormântare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa Năsăud:Poliţistul împuşcat de autorul jafului armat de la o bancă din Bistriţa, transferat cu elicopterul SMURD la Mureş Poliţistul rănit în urma schimburilor de focuri care au avut loc odată cu acţiunea de reţinere a principalului suspect al jafului armat comis în urmă cu o săptămână la o bancă din Bistriţa va fi transferat cu un elicopter SMURD la Clinica de Ortopedie din Târgu Mureş.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.
Dr. Horaţiu Suciu: Aventura transplantului cardiac continuă la Târgu Mureş Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat joi efectuarea celui de-al optulea transplant de cord din acest an, inclusiv la nivel de ţară, un record absolut pentru centrul medical mureşean...
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
Mureş: Plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează SCJU; deficitul de personal este de 16% Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează activitatea spitalului, deficitul total de personal fiind de 16%.