Cele mai citite
 


Gorj: Circa 20 de medici de familie din judeţ vor pleca să muncească în străinătate
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ douăzeci de medici de familie din judeţul Gorj vor pleca, în perioada următoare, să muncească în alte ţări, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi valoarea scăzută a salariilor.
Potrivit preşedintelui Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj, Mihai Moisescu, cei mai mulţi dintre medici şi-au anunţat intenţia de a pleca în Franţa, date fiind condiţiile financiare şi cele ale locaţiei unde urmează să îşi desfăşoară activitatea pe care le oferă statul francez. Un alt motiv pentru care medicii de familie din Gorj au ales Franţa este, conform lui Moisescu, birocraţia simplificată pentru a putea practica medicina de familie, un doctor având nevoie doar de cazierul judiciar şi o declaraţie pe proprie răspundere că poate lucra pe postul respectiv.
'În prezent, circa 15-20 de colegi fac demersuri pentru a pleca să muncească în străinătate. Majoritatea a ales Franţa deoarece acolo există 11.000 de posturi de medici de familie vacante, iar pentru a putea practica ai nevoie doar de cazierul judiciar şi o declaraţie pe proprie răspundere. Cei mai mulţi medici care au ales să plece sunt din mediul urban, unde condiţiile de muncă sunt mai delicate. Cei din mediul rural mai primesc o serie de sporuri care le majorează veniturilor, dar la cei din oraş este mai greu', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihai Moisescu.
În 2010, mai mulţi medici au solicitat eliberarea certificatelor profesionale curente pentru a putea lucra în străinătate, zece optând pentru Marea Britanie, cinci pentru Franţa şi doi pentru Germania. Dintre aceştia, 14 au fost medici de familie şi trei de la Anestezie Terapie Intensivă (ATI). În total, pe parcursul anului trecut, circa o sută de medici şi asistenţi şi-au părăsit locurile de muncă pentru a lucra în străinătate.
La nivelul judeţului există peste 200 de medici de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproximativ 3.000 de medici au cerut, în 2010, certificate pentru a pleca în străinătate Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Un număr de 2.779 de doctori au solicitat, în 2010, Colegiilor Judeţene ale Medicilor certificate profesionale curente (good standing) pentru a putea lucra în străinătate, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Gorj: Peste o sută de medici şi asistenţi pleacă la muncă în străinătate Peste o sută de angajaţi ai sistemului sanitar gorjean, majoritatea de la secţiile de Urgenţe şi Chirurgie, au depus, pe parcursul lunii august, cereri prin care solicitau aprobarea plecării la muncă în străinătate, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Sanitas Gorj, Valentin...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Gorj: Aproximativ 300 de persoane şi-au găsit loc de muncă în străinătate prin programul EURES Aproximativ 300 de persoane şi-au găsit loc de muncă în străinătate prin programul EURES, a declarat joi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social Gorj, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), Romeo Chiriac.
Gorj: Zeci de asistenţi medicali au plecat să muncească în străinătate Câteva zeci de asistenţi medicali, absolvenţi ai promoţiei 2011 ai şcolilor postliceale de profil din judeţ, au ales să plece şi să muncească în străinătate din cauza situaţiei existente la nivelul unităţilor spitaliceşti unde nu se pot face angajări.
Gorj: Asistenta şefă de la ATI, reţinută pentru luare de mită şi trafic de influenţă Asistenta şefa a Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a fost reţinută, miercuri, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, în dosarul angajărilor de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.