Cele mai citite
 


Noul etaj al DSP Bihor, inaugurat luni în prezenţa ministrului Sănătăţii
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul etaj al clădirii în care funcţionează Direcţia de Sănătate Publică Bihor a fost inaugurat, luni, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Attila Cseke.
Lucrările de reabilitate şi extindere a clădirii, având parter, un etaj şi pod, au început în octombrie 2010 şi au vizat crearea de spaţii pentru birourile DSP Bihor care se aflau în trei locuri diferite din Oradea.
'Este o investiţie importantă a Ministerului Sănătăţii în sediul acestei Direcţii de Sănătate Publică, printre primele din ţară ca activitate, o finanţare de 20 de miliarde de lei vechi, pentru a elibera clădirea de pe strada Republicii, unde DSP era în chirie, dar şi pentru concentrarea resurselor umane într-o singură clădire, o reducere a birocraţiei şi un circuit al documentelor faţă de cetăţeni şi operatori economici mult mai simplu', a declarat Attila Cseke.
Lucrările au vizat renovarea faţadei, amenajarea şi modernizarea laboratoarelor proprii (laboratorul de chimie sanitară, cel de toxicologie industrială şi cel de igiena radiaţiilor, acreditate în 2005 şi reacreditate) şi mansardarea podului, unde s-au amenajat, în condiţii excelente, 24 de birouri, nouă birouri simple şi şapte duplexuri.
Acest etaj va asigura, începând de marţi, locurile de muncă pentru 50 de angajaţi ai DSP, din departamentele administrativ şi de supraveghere a stării de sănătate a populaţiei, care îşi desfăşurau activitatea într-un alt spaţiu, pe strada Republicii.
Potrivit directorului executiv al DSP Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, prin mutarea acestora se va realiza lunar o economie de aproximativ 10.000 de lei.
Valoarea lucrărilor la clădire s-a ridicat la aproape două milioane de lei, asigurate din fondurile Ministerului Sănătăţii, la care s-au adăugat, concomitent, şi activităţi de achiziţie publică de aparatură medicală pentru laboratoarele proprii ale DSP Bihor, în sumă de 800.000 de lei.
Potrivit reprezentanţilor DSP, programul de dotare cu aparatură de laborator, inclusiv un spectofotometru performant, va creşte foarte mult calitatea serviciilor oferite de laboratoarele Direcţiei, instituţie recunoscută, de altfel, pentru cel mai mare număr de proceduri acreditate din ţară şi fiind printre primele ca volum şi complexitate a analizelor.
În două săptămâni, va ajunge la DSP Bihor un modern spectofotometru cu absorbţie atomică, un aparat care va determina în parametri foarte exacţi 67 de elemente din toate produsele alimentare şi apă, fiind o premieră în partea de vest a ţării.
De asemenea, de la 1 aprilie, urmează a fi dat în folosinţă un mamograf digital de ultimă generaţie, investiţie de aproape 1.000.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii, prin care Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va putea participa în preconizatul program de screening cancer mamar şi pentru evoluţia post-terapeutică.
'Eu cred că această parte a ţării merită o asemenea dotare. Anul trecut, Spitalul judeţean nu avea servicii de mamograf contractate cu Casa de Asigurări, pentru că vechiul mamograf nu mai corespundea şi asemenea aparate erau numai la operatorii privaţi', a precizat ministrul Sănătăţiim care a vizitat, luni, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.
O altă dotare recentă a Spitalului Judeţean din Oradea vizează secţia de sterilizare ce dispune de un aparat modern cu 16 programe, de nivel european.
Attila Cseke a vizitat, de asemenea, luni, un spaţiu în care ar putea fi mutat Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor, care se află tot într-un loc închiriat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Bihor: Raed Arafat a inaugurat primul aparat RMN al Spitalului Judeţean Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investiţii majore făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, constând în achiziţia unui aparat RMN performant, cu investiţie de la Ministerul Sănătăţii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgenţe, finanţat de Primăria...
Bihor: Ministerul Sănătăţii finanţează aparatură pentru Centrul oncologic din Oradea Oradea, 20 sep /Agerpres/ - Centrul oncologic din Oradea va primi o finanţare din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea unui accelerator liniar de particule pentru energii înalte, se arată într-un comunicat al ministerului.
Bihor: Fonduri pentru reparaţii capitale şi aparatură la DSP Oradea, 10 nov /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Bihor a primit de la Ministerul Sănătăţii 1,4 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii capitale la sediul instituţiei şi 300.000 de lei pentru aparatură medicală de laborator.
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Ambulatoriul Integrat din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, inaugurat după reabilitare Ambulatoriul Integrat Staţionar III din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, complet reabilitat, modernizat şi dotat cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli.