Cele mai citite
 


Victor Ponta: Acţiunile în instanţă pentru suspendarea HG privind desfiinţarea spitalelor sunt absolut necesare
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că din punctul de vedere al social-democraţilor sunt absolut necesare acţiunile în instanţă pentru suspendarea prevederilor hotărârii de guvern (HG) privind desfiinţarea unui număr de 69 de spitale.
'Avem o uriaşă problemă prin adoptarea Hotărârii de Guvern nr. 212/ 9.03 2011: 69 de spitale urmează să fie desfiinţate la nivelul întregii ţări. Probabil că, din întâmplare sau nu, cele mai multe dintre acestea sunt în localităţi în care primarii sunt din opoziţie, de la PSD sau de la PNL', a spus Ponta, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a catalogat drept 'o politică greşită' faptul că se doreşte trimiterea unor oameni cu resurse financiare reduse să se trateze în localităţi care se află la 30, 50 sau 70 de kilometri distanţă faţă de domiciliul lor.

'Este o critică directă la adresa ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, dar este, în acelaşi timp, o critică directă la adresa Guvernului Boc, care nu înţelege să acorde sprijin necesar Ministerului Sănătăţii. Am spus-o odată, cu ironie amară, singura şansă a sănătăţii şi a spitalelor ar fi fost să treacă în subordinea Ministerului Dezvoltării. Dacă erau la doamna Udrea, în mod sigur ar fi fost bani, aşa cum sunt întotdeauna bani pentru proiectele mai mult sau mai puţin neserioase de promovare a turismului', a conchis liderul PSD.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.
Tulcea: Parlamentarii PSD contestă reorganizarea spitalelor, propusă de Ministerul Sănătăţii Parlamentarii tulceni ai PSD se alătură demersurilor iniţiate atât de autorităţile sanitare, cât şi de primari şi autorităţi judeţene pentru ca intenţia Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea sistemului spitalicesc să nu fie pusă în practică în judeţ.
Nicolae Bănicioiu (PSD): Estimez că numărul deceselor în spital va creşte extraordinar de mult în 2011 Deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că decizia de reducere a numărului de spitale prin comasarea acestora va determina o pierdere a unui număr important de medici din sistem, o îngreunare a accesului omului de rând la sistemul de urgenţă, dar şi o creştere a deceselor în spital faţă de...
Marian Oprişan (PSD): După alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a declarat, joi, că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România.
Botoşani: Senatorul Viorel Marcu îi cere ministrului Sănătăţii să renunţe la reorganizarea spitalelor Botoşani, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Gheorghe Marcu, cere ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, să renunţe la măsura reorganizării spitalelor. Marcu susţine că spitalele din judeţul Botoşani, care sunt incluse în programul...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...