Cele mai citite
 


Singurii câini poliţişti salvatori din România, posibil ajutor pentru Japonia
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Răcuciu a declarat luni, pentru AGERPRES, că va discuta cu directorul Centrului Chinologic din municipiu oportunitatea de a oferi sprijin Japoniei, prin trimiterea unor câini poliţişti, special antrenaţi în caz de cutremure şi dezastre naturale.
'Voi discuta cu directorul Centrului Chinologic, ţinând cont că este singurul din ţară, dacă putem să oferim sprijin Japoniei, cu câinii noştri special antrenaţi în caz de cutremure şi dezastre', a precizat prefectul de Sibiu.

Horaţiu Răcuciu şi-a arătat disponibilitatea de a analiza modalitatea de a ajuta poporul japonez, grav afectat de cutremur şi valurile de tsunami. Centrul Chinologic din Sibiu este singurul din România unde anual sunt dresaţi special 300 de câini. O parte dintre ei sunt pregătiţi să facă faţă şi în acţiunile de căutare de supravieţuitori după cutremure.

Guvernul japonez va ajuta cel mai mare spital din Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cu o finanţare neramburasibilă, bani cu care se vor cumpăra aparate performante pentru secţia de Cardiologie. Inaugurarea proiectului de ajutorare nipon pentru bolnavii sibieni se va face marţi, când un reprezentant al Ambasadei Japoniei la Bucureşti va fi prezent la Sibiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bănicioiu: Pacienţii Institutului Oncologic Bucureşti aşteptau trei-patru luni la Radioterapie ministerul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că "cea mai mare neregulă" descoperită la Institutul oncologic Fundeni a fost faptul că pacienţii erau nevoiţi să aştepte şi patru luni pentru un tratament la Radioterapie.
Sibiu: Aparatură medicală performantă, în valoare de un milion de lei, achiziţionată din donaţii de Spitalul Clinic Judeţean Cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, a anunţat joi că a reuşit să cumpere patru ecografe şi un aparat de radiologie digitală, toate în valoare de aproape un milion de lei, sumă donată de o companie din domeniul furnizării de gaze naturale din România.
Sibiu: Operaţie ortopedică, în premieră naţională, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pentru prima dată în România, chirurgul Radu Sorin Fleacă de la Secţia Clinică Ortopedie Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu (SCJUS) a realizat o operaţie de desprindere şi refixare a labrumului articular (un inel fibros de la periferia articulaţiei, care are rol în stabilizarea...
Maramureş: Banca Mondială a cuprins SJU Baia Mare într-un program de finanţare pentru echipamente medicale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Banca Mondială asigură unităţii medicale un fond de 300.000 de lei pentru achiziţionare de aparatură medicală performantă.
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
Comunicat de presă - Consiliul Judeţean Sibiu Conferinţa de presă, joi, 14 iulie 2016