Cele mai citite
 


Bihor: Mamograf digital, de ultimă generaţie, în Oradea
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a inspectat luni mamograful digital pe care Ministerul Sănătăţii (MS) l-a finanţat pentru Spitalul Clinic Judeţean din Oradea cu suma de aproape un milion de lei şi care va fi dat în folosinţă pe 1 aprilie a.c.
'Eu cred că această parte a ţării merită o asemenea dotare. Este cel mai performant din Transilvania,' a declarat ministrul Cseke Attila.

El a precizat că este un aparat de ultimă generaţie, digital, care va ajuta unitatea să se înscrie în Programul Naţional de Screening Mamar, pe care ministerul intenţionează să-l demareze. Printre facilităţile oferite de noul mamograf se află capacitatea de a descoperi tumori mai mici de doi milimetri, precum şi posibilitatea de urmărire mult mai bună a situaţiei post operatorii/post terapeutice la paciente. Prin punerea în funcţiune a acestui aparat, acest tip de examinare radiologică (în circuitul spitalicesc public local) va fi rezolvat.

Cseke Attila a reamintit că, în 2010, Spitalul Judeţean din Oradea nu avea contractate servicii de mamografie cu Casa de Asigurări de Sănătate tocmai din cauza lipsei unei aparaturi adecvate, spre deosebire de unităţile sanitare private orădene.

În acest domeniu, Direcţia de Sănătate Publică Bihor l-a informat pe ministrul Cseke că intenţionează să realizeze, într-un proiect transfrontalier, o caravană medicală, în parteneriat cu judeţele Arad, Timiş şi Direcţia de Sănătate Publică din judeţul ungar Bekes. Caravana ar urma să fie alcătuită dintr-un mamograf, un ecograf şi un aparat stomatologic, care să se deplaseze în localităţile cuprinse în proiect.

'Scopul nostru este să ajungem cât mai aproape de oameni, pentru a le oferi servicii la îndemână şi de calitate,' a declarat, pentru AGERPRES, dr. Marius Pîrcioagă, directorul executiv al DSP Bihor.

Ministrul a mai vizitat la Spitalul Judeţean o nouă staţie de sterilizare, dotată cu un aparat modern cu 16 programe, de nivel european.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: UDMR nu a câştigat Direcţia de Sănătate Publică UDMR Bihor nu a reuşit să câştige, vineri, în negocierile purtate cu PD-L Bihor, funcţia de conducere a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, ocupată de democrat-liberali, în pofida faptului că ministrul Sănătăţii este bihorean şi susţinut de UDMR.
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Bihor: Ministerul Sănătăţii finanţează aparatură pentru Centrul oncologic din Oradea Oradea, 20 sep /Agerpres/ - Centrul oncologic din Oradea va primi o finanţare din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea unui accelerator liniar de particule pentru energii înalte, se arată într-un comunicat al ministerului.
Bihor: O cutie de vitamina C, simbolul electoral al lui Cseke Attila, candidatul UDMR la primăria Oradea Ex-ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, candidatul UDMR la Primăria Oradea, a declarat că şi-a ales ca simbol al campaniei sale electorale - Oradea sănătoasă -, o cutie de vitamina C, ''de la Cseke'', în dorinţa de a succede, în timp, savantului Albert Szent-Gyorgy, premiant Nobel, pentru descoperirea...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...