Cele mai citite
 


Sibiu: 'Magazinele de vise' fac profit, autorităţile spun că nu există victime ale etnobotanicelor
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sibiene, în frunte cu Prefectura, se declară neputincioase, din cauza legislaţiei, în faţa 'mirajului' etnobotanicelor, care au început să facă victime în municipiul Sibiu şi în rândul copiilor de şcoală generală, în condiţiile în care existau deja licee unde aprovizionarea din 'magazinele de vise' devenise ceva banal, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul Horaţiu Răcuciu.
Acesta a anunţat că se va duce în şcoli şi licee, pentru a-i convinge pe elevi să nu mai consume etnobotanice, pentru că sunt periculoase.

Prefectul a spus că a fost surprins aflând tocmai de la cei de la Antidrog că nici măcar ei nu îi mai pot determina pe elevii de generală să nu mai cumpere etnobotanice. El a adăugat că a aflat de la angajaţii Antidrog că există elevi ai şcolilor din municipiul Sibiu care recunosc cu nonşalanţă că se droghează cu etnobotanice.

Prefectul a promis luni că până la sfârşitul lunii va începe să meargă în şcoli şi licee, împreună cu poliţişti şi medici, pentru a-i împiedica pe elevi să mai consume etnobotanice.

'Campania se desfăşoară în continuare. Simultan vom demara şi alte acţiuni legate de prevenirea consumului şi informarea tinerilor privind riscurile la care se supun în cazul consumului de etnobotanice. De asemenea, aşteptăm o hotărâre de guvern care va stabili noul cadru legislativ de comercializare a acestor produse', a afirmat prefectul Răcuciu.

Răcuciu recunoaşte că nu există nici un fel de date oficiale care să ateste că se consumă etnobotanice la Sibiu, dovadă că nici secţia de Urgenţă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, nici Direcţia de Sănătate Publică şi nici chiar Poliţia din Sibiu nu spun că există tineri în oraş care au probleme din cauza etnobotanicelor.

În municipiul Sibiu mai există doar două 'magazine de vise', restul fiind închise de patroni, de teama celor şase controale care au avut loc în ultimele săptămâni. Totuşi, conform reprezentanţilor Gărzii Financiare, zilnic, cele două magazine au încasări declarate de 16.000 de lei, ceea ce înseamnă că în fiecare zi cel puţin 3.000 de plicuri se comercializează şi se consumă de elevii şi liceenii sibieni, în condiţiile în care cel mai ieftin plic costă 5 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Deputatul PDL Raluca Turcan a declanşat o campanie împotriva etnobotanicelor Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedinte PDL, a declanşat marţi în municipiul Sibiu o campanie de informare cu privire la consumul de plante etnobotanice, cu ajutorul femeilor şi tinerilor din partid, care au împărţit fluturaşi în apropierea liceelor, cafenelelor şi cluburilor din oraş, conform unui comunicat...
Sibiu: Prefectul manifestă împotriva etnobotanicelor pe Facebook Prefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Răcuciu, a început o campanie pe Facebook împotriva consumului de etnobotanice, numită 'M.A.N.I.F.E.S.T.', la sugestia liceenilor sibieni, cu care a vorbit despre droguri.
Prefectul Capitalei respinge acuzaţiile edilului Chiliman pe tema etnobotanicelor Poziţia exprimată de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi acuzaţiile aduse de acesta privind părtinirea comercianţilor de produse etnobotanice de autorităţile statului sunt total nefondate, Prefectura Capitalei iniţiind încă din octombrie a.c. o amplă acţiune de control a acestor magazine, a afirmat...
Sibiu: Unitatea de Transfuzie Sanguină a celui mai mare spital public din judeţ a fost autorizată Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a autorizat Unitatea de Transfuzie Sanguină a celui mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), potrivit unui comunicat de presă remis marţi, AGERPRES.
ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE - 7 OCTOMBRIE * Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus suspendarea temporară a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru igienizare şi dezinfecţie finală, în urma unei anchete epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe cazuri de infecţii cu Clostridium...