Cele mai citite
 


Iaşi: Deputatul Petru Movilă anunţă mutarea locaţiei Spitalului Regional de Urgenţe
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale şi centrale nu sunt decise în ceea ce priveşte amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe de la Iaşi, locaţia acestuia fiind schimbată, a declarat luni, deputatul PDL Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.
După ce în urmă cu câteva zile autorităţile centrale şi locale anunţau că s-a hotărât ca unitatea medicală să fie construită la Holboca, deputatul Petru Movilă susţine că locaţia nu mai este viabilă.

Conform acestuia, Spitalul Regional de Urgenţe poate fi construit pe raza comunei Miroslava, pe un teren in apropiere de fabrica Antibiotice SA.

'Voi insista să fie construit pe acel amplasament pentru că este cea mai bună soluţie din cele propuse până acum. Am discutat deja cu primarul comunei Miroslava, domnul Dan Niţă, care este de acord să pună la dispoziţia Ministerului Sănătăţii 20 de hectare de teren în apropiere de Antibiotice, cu deschidere la şoseaua de centură. Consiliul Local Miroslava are deja o hotărâre dată pentru acest teren. În plus, această locaţie îndeplineşte cele mai multe dintre condiţiile necesare pentru ridicarea spitalului. Acest lucru înseamnă că poate fi racordat uşor la reţelele de energie electrică, canalizare, apă şi gaz', a declarat deputatul Petru Movilă.

Deputatul a adăugat că va prezenta, în cursul acestei săptămâni, ministrului Sănătăţii avantajele acestui amplasament pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă şi va pleda pentru această locaţie.

În cursul săptămânii trecute, ministrul Sănătăţii anunţa că Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi va fi construit în comuna Holboca, urmând ca pentru această investiţie guvernul să solicite Consiliului Local din localitate transferul a 12 hectare de teren în domeniul public al statului, astfel încât construcţia să se poată demara într-un parteneriat public privat.

Locaţia spitalului regional de urgenţe a fost anunţată, în funcţie de partidele aflate la guvernare, în zona Moara de Vânt din Iaşi, în comuna la Leţcani, în localitatea Dancu, la ieşirea din Iaşi în zona fostului Combinat de Utilaj Greu sau pe marginea râului Bahlui, la ieşirea din Iaşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Autorităţile locale vor Spital regional de urgenţe la Miroslava Autorităţile locale doresc ca viitorul Spital Regional de Urgenţe din Iaşi să fie construit în comuna Miroslava, în apropierea fabricii de medicamente Antibiotice SA, deşi ministrul Sănătăţii anunţa, la începutul lunii, că Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi va fi construit în comuna Holboca.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Iaşi: Deputatul Movilă vrea clarificarea situaţiei de la Socola Deputatul PDL Petru Movilă doreşte clarificarea situaţiei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, din Iaşi, motiv pentru care parlamentarul a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)...
Se caută un amplasament pentru Spitalul de Urgenţă Iaşi, 21 aprilie /Agerpres/ - Deputatul PD-L de Iaşi, Petru Movilă, vrea ca viitorul Spital Regional de Urgenţe să fie construit pe platforma fostului combinat de utilaj greu (CUG) sau în apropiere de Antibiotice SA.
Ministrul Sănătăţii: Decizia alegerii terenului pentru Spitalul Regional Iaşi va fi una pur tehnică, nu politică Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă va fi ales "pur tehnic" şi se speră ca alegerea să fie făcută până la finele lunii octombrie.