Cele mai citite
 


Vaslui: Spitalul de urgenţă nu are bani pentru medicamentele bolnavilor
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui susţine că pacienţii internaţi în cea mai mare unitate sanitară din judeţ sunt obligaţi să-şi cumpere o parte din medicamentele necesare pentru tratament, în condiţiile în care spitalul nu poate asigura decât până la 80 la sută din medicaţia pentru bolnavi.
La SJU Vaslui sunt internaţi aproape 800 de pacienţi, iar farmacia unităţii nu dispune în prezent de o serie de medicamente importante pe care, la recomandarea cadrelor medicale, bolnavii sunt nevoiţi să le achiziţioneze singuri.

Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui, a declarat luni pentru AGERPRES că această situaţie este determinată de scumpirea medicamentelor şi de creşterea numărului de pacienţi din ultima perioadă.

'Bolnavii îşi cumpără medicamente şi îşi vor cumpăra în continuare, poate chiar şi mai mult pe viitor. La ora actuală, noi asigurăm 80 la sută din medicaţia necesară pentru bolnavii internaţi în spital. Medicamentele şi materialele sanitare s-au scumpit din nou cu 15 la sută, ceea ce face ca, practic, cu acelaşi buget, să fie cumpărate produse mai puţine. În plus, adresabilitatea către spital a crescut în ultima perioadă, multe secţii, cum ar fi cele de pediatrie sau neurologie, având capacitatea de cazare depăşită', a spus directorul medical al SJU Vaslui.

Bugetul SJU Vaslui pentru medicamente este de 600.000 de lei în condiţiile în care necesarul ar fi de peste un milion de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bolnavii de la neurologie stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Vaslui: Bolnavii internaţi la SJU trebuie să vină cu lenjerie de pat de acasă Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să îşi aducă lenjerie de pat de acasă din cauză că unitatea sanitară nu le poate asigura cearşafurile pentru paturi.
Vaslui: Aglomeraţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă din cauza lucrărilor de reabilitare Pacienţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să stea internaţi câte doi sau trei în pat din cauza lucrărilor de reabilitare efectuate la unele corpuri ale unităţii sanitare. Potrivit autorităţilor, cât vor avea loc aceste lucrări, nu există altă soluţie pentru bolnavii care...
Vaslui: Cameră de joacă, inaugurată la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă O cameră de joacă pentru copii a fost inaugurată, luni, la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă va folosi temporar dezinfectanţi din stocul DSP Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dispus blocarea de la utilizare a tuturor produselor provenite de la producătorul Hexi Pharma şi retragerea acestora în magaziile unităţii, în urma unei notificări primate din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Vaslui: Verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce un bebeluş a murit la două ore de la naştere Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dispus efectuarea unor verificări privind cazul unui bebeluş care a decedat la două ore după naştere.