Cele mai citite
 


Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar în sprijinul victimelor cutremurului din Japonia
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română a lansat luni un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului devastator din Japonia, campania constând în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special, dar şi prin punerea la dispoziţia populaţiei a serviciului de restabilire a legăturilor de familie cu rudele aflate în Japonia, prin mesaje de Cruce Roşie.
Potrivit unui comunicat al Crucii Roşii Române remis luni AGERPRES, Ambasada Japoniei în România, prin Hiroshi Kudo, şef al Departamentului Politic, a solicitat luni, cu ocazia unei vizite oficiale la sediul central al Crucii Roşii Române, ca toate fondurile de ajutorare a victimelor cutremului din Japonia să se facă prin conturile deschise de Crucea Roşie.

Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare imediată a victimelor acestui dezastru umanitar, Cruce Roşie Română a lansat Apelul umanitar de Urgenţă ''Ajutor pentru Japonia''. Sumele colectate vor fi utilizate de Crucea Roşie Japoneză pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

Crucea Roşie Română face apel la companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale să doneze bani în conturile speciale ale Crucii Roşii Române, deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană: în lei - RO02BRDE410SV61136934100 şi în euro - RO33BRDE410SV06871604, precizează comunicatul.

Pentru donaţii online şi serviciul de restabilire a legăturilor de familie se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Apel umanitar de urgenţă al Crucii Roşii Române în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal Crucea Roşie Română a lansat marţi un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal din 25 aprilie.
Comunicat de presă - Crucea Roşie Română Apel umanitar pentru Macedonia
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Crucea Roşie asigură asistenţa medicală pentru pelerinii la moaştele Sf.Dumitru Voluntarii de la Crucea Roşie asigură şi anul acesta asistenţa medicală pentru pelerinii care vin la Sfintele Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.
Crucea Roşie, SMURD şi AMFOR asigură asistenţa medicală la sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou Asistenţa medicală pentru pelerinii care vor veni la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou va fi asigurată, ca în fiecare an, de Crucea Roşie filiala sectorului 4, la care se adaugă Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi (AMFOR) şi SMURD Bucureşti.
Crucea Roşie Română: Apel umanitar pentru Fillipine Crucea Roşie Română extinde posibilitatea de a sprijini apelul umanitar pentru Filipine, începând de vineri, prin contribuţii la numărul de SMS 8829, unde se pot face donaţii de 2 euro/SMS în reţelele de telefonie mobilă Cosmote, Orange şi Vodafone.