Cele mai citite
 


Emisiile de radiaţii provoacă îngrijorări în legătură cu siguranţa alimentelor provenite din Japonia
luni, 14 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Seul, 14 mar /Agerpres/ - Consumatorii sud-coreeni sunt din ce în ce mai îngrijoraţi în legătură cu siguranţa alimentelor importate din Japonia, ca urmare a emisiilor de radiaţii înregistrate la centrala nucleară de la Fukushima, afectată de cutremurul devastator de vineri, au afirmat marţi surse din industria alimentară, relatează Yonhap.
Potrivit sursei citate, cumpărătorii sud-coreeni au început să fie preocupaţi de siguranţa produselor din peşte şi a celor agricole importate din Japonia ca urmare a nivelului de radiaţii înregistrat la centrala nucleară de la Fukushima.

Magazinele sud-coreene comercializează diferite specii de peşte prinse în apele japoneze, în timp ce legume proaspete şi alte alimente procesate sunt şi ele importate din Japonia.

Posibilitatea ca materialul radioactiv să contamineze plantele şi în cele din urmă să fie consumat de om ridică din ce în ce mai multe semne de întrebare. Temerile s-au intensificat ca urmare a unor articole apărute în presă în legătură cu verificările făcute de Autoritatea pentru siguranţa alimentară din Singapore privind posibila contaminare radioactivă a produselor alimentare japoneze.

Cu toate acestea, experţi locali au afirmat că în prezent nivelul radiaţiilor în atmosferă este prea mic pentru a provoca îmbolnăvirea oamenilor prin consumul de legume sau alte alimente. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China somează Japonia să furnizeze imformaţii rapide cu privire la nivelul de radiaţie înregistrat Beijing, 17 mar /Agerpres/ - Guvernul chinez a somat Japonia să furnizeze informaţii prompte şi corecte cu privire la orice modificare înregistrată în ceea ce priveşte scurgerile de radiaţii de la centrala de la Fukushima, afectată de cutremurul şi de tsunamiul produse vineri, transmite joi Reuters.
Nivelul de radiaţii, dublu decât se estimase în zona Fukushima, Japonia nepregătită pentru o catastrofă nucleară Japonia a apreciat că nivelul radiaţiilor emanate în prima săptămână după grava avariere a centralei nucleare de la Fukushima, la 11 martie, a fost de două ori mai mare decât se estimase iniţail, transmite BBC marţi, relatând că eaceste date au fost publicate în contextul demarării de către un grup de...
Frontul de aer radioactiv din Japonia va fi dus de vânt spre SUA, estimează experţii Washington, 17 mar /Agerpres/ - Organizaţia Tratatului pentru Interzicerea Totală a Experienţelor Nucleare (CTBT) estimează că frontul de aer radioactiv format în urma emanaţiilor de la reactoarele avariate de la centrala Fukushima-1 (nord-est), va traversa joi Oceanul Pacific şi va ajunge în Insulele...
Riscul scurgerilor nucleare pentru sănătatea publică în Japonia este minim /OMS/ Geneva /Elveţia/, 15 mar /Agerpres/ - Riscurile pentru sănătatea publică provocate de scurgerile radioactive survenite în centralele nucleare avariate din Japonia sunt minime, a estimat luni Organizaţia Mondială pentru Sănătate /OMS/, răspunzând neliniştii crescânde faţă de ameninţarea nucleară.
Urme de iod radioactiv, detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - Urme de iod radioactiv au fost detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone, a anunţat sâmbătă guvernul nipon, citat de Kyodo.
Bihor: Laboratorul sanitar-veterinar al DSVSA, acreditat RENAR pentru 76 de metode de diagnostic Laboratorul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul DSVSA Bihor a obţinut, recent Certificatul de acreditare RENAR pentru 76 de metode diagnostic de laborator, atât în domeniul sănătăţii animalelor, cât şi în domeniul siguranţei alimentelor, a anunţat vineri DSVSA Bihor.