Cele mai citite
 


Generalul Wojciech Jaruzelski, spitalizat
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Varşovia, 15 mar /Agerpres/ - Fostul dictator comunist polonez, generalul Wojciech Jaruzelski, 87 de ani, a fost spitalizat pentru pleurezie la Varşovia, a declarat marţi pentru AFP Grazyna Rogowska, şefa biroului său.
Generalul 'a fost spitalizat vineri, iar medicii au constat că suferă de pleurezie', a afirmat aceasta, adăugând că fostul lider comunist ar putea părăsi spitalul cel mai probabil vineri.

Generalul Jaruzelski suferă de mai mulţi ani de afecţiuni cardiace şi respiratorii, care au provocat spitalizarea sa în decembrie. În 2009, el a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru o afecţiune de origine canceroasă la faţă.

Wojciech Jaruzelski s-a aflat la putere între 1981 şi 1989. A reprimat la sfârşitul anului 1981 mişcarea Solidaritatea a lui Lech Walesa, devenită cunoscut în 1980 ca primul sindicat independent din spaţiul comunist.

Fost şef al statului şi al Partidului comunist polonez a fost oficial acuzat în aprilie 2007 pentru 'crime comuniste' pentru impunerea legii marţiale în ţară la 13 decembrie 1981, fiind pasibil la zece ani de închisoare.

Cu toate acestea, Jaruzelski a facilitat tranziţia Poloniei spre democraţie, acceptând în 1989 să împartă puterea cu opoziţia anticomunistă, reprezentată de Solidaritatea, înainte de a se retrage din viaţa publică la sfârşitul anului 1990. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Jandarmii, impliacţi într-o acţiune caritabilă pentru două fetiţe care necesită intervenţii chirurgicale Baia Mare, 18 mar /Agerpres/- Sublocotenentul Călin Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că instituţia se va implica în sprijinirea a două cazuri umanitare alături de alte entităţi din judeţ.
(Corespondenţă)Fetiţa unor romi şi-a recăpătat vederea graţie unei campanii umanitare din Italia Roma, 30 mar. - Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Irina Cornelia, o fetiţă de etnie romă din Galaţi în vârstă de un an a suferit patru intervenţii chirugicale la ambii ochi pentru corectarea unor probleme din naştere care nu îi permiteau să vadă. Medicii de la spitalul pediatric al Vaticanului...
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a discutat, la Arad, situaţia problematică a Spitalului Judeţean şi a maternităţii Arad, 17 mar /Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a efectuat, joi, o vizită în municipiul Arad, scopul fiind acela de a găsi o soluţie fezabilă pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Plomba la microscop - o nouă metodă pentru protejarea dintelui Folosirea microscopului dentar în realizarea plombelor permite ca dintele să fie mult mai bine protejat, iar scoaterea nervului dentar să fie evitată, susţin medicii stomatologi.
Primele operaţii de tiroidă efectuate la Centrul de chirurgie laparoscopică de la UVVG Arad Medicii de la Centrul de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe' din cadrul Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' Arad au realizat, zile trecute, primele operaţii de glandă tiroidă efectuate în judeţ.
Un măr pe zi întăreşte sistemul imunitar Un măr mâncat pe zi ar putea întări sistemul imunitar şi reduce inflamaţiile datorate greutăţii şi diabetului, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Illinois, citaţi de publicaţia franceză Maxisciences. Această proprietate s-ar datora fibrelor solubile prezente în fruct. Se ştia deja că fibrele...