Cele mai citite
 


Brăila: Comasarea spitalelor se face prin şantaj, afirmă preşedintele Comisiei de sănătate din Senat
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PSD de Brăila, Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii utilizează ''şantajul'' pentru a pune în aplicare hotărârea privind comasarea spitalelor, deoarece condiţionează clasificarea spitalelor şi acordarea finanţării de acest aspect.
''Este singura modalitate prin care se poate şantaja punerea în practică a acestei propuneri pe care a făcut-o ministrul Sănătăţii. Eu am primit la Comisia de sănătate nenumărate memorii de la diverse spitale, care ridică probleme din această perspectivă, motivate de faptul că nu există nişte criterii unitare şi obiective pe baza cărora se iau aceste decizii. Problema este clasificarea pe care ţi-o dă ministerul şi criteriile pe baza cărora poţi accesa banii Casei de Asigurări de Sănătate'', a declarat senatorul Ion Rotaru.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheroghe Bunea Stancu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu i se pare normal ca Guvernul să forţeze spitalele spre comasare, prin faptul că nu vor mai fi autorizate dacă nu fac acest pas.

''Nu ne putem autoriza ca să putem funcţiona ca spital de gradul doi, dacă nu avem cele două secţii de pneumoftiziologie şi de obstetrică-ginecologie. Este o mare golăneală guvernamentală, prin care Guvernul ne bagă efectiv pumnul în gură, dar vom vedea ce vom face şi cum vom trece şi peste perioada asta. Nu cred că este o normalitate ca astăzi, aşa cum am declarat de mai multe ori, cele trei spitale să se unească'', a declarat Stancu.

Comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţe din Brăila ar putea duce, prin dispariţia personalităţii juridice, la pierderi de 7 milioane de euro, bani obţinuţi din proiecte cu finanţare europeană, după cum susţin managerii celor două instituţii ce urmează a fi comasate.
Spitalul de Obstetrică-Ginecologie derulează, printr-un program în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii cu fonduri de la Banca Mondială, un proiect de reabilitare şi modernizare a instituţiei, în valoare de 6,5 milioane de euro, care are termen de finalizare anul 2013.

''Nu ştim ce se va întâmpla cu proiectul finanţat de Banca Mondială, după ce vom fi comasaţi, spitalul şi-ar pierde personalitatea juridică, pentru că noi suntem titularii. Proiectul este aproape licitat, există deja un câştigător, dar în aceste condiţii riscăm să pierdem aceşti bani'', a declarat pentru AGERPRES managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, Radu Duţu.

Şi Spitalul de Pneumoftiziologie se află în pericol de a returna finanţarea europeană pentru programele aflate în derulare şi de a pierde cofinanţarea cu care a contribuit Consiliul Judeţean Brăila la aceste proiecte, potrivit managerului instituţiei spitaliceşti, Ştefan Sînpentru.
Proiectul are o valoare de 2,9 milioane lei şi vizează modernizarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila

''Acum se află în derulare procedurile stabilite de lege pentru autorizarea funcţionării computerului tomograf achiziţionat de CJ prin programul cu finanţare europeană. După comasare, Spitalul de Pneumoftiziologie dispărând ca entitate juridică, sumele obţinute prin finanţarea europeană ar trebui returnate, iar cofinanţarea autorităţii locale s-ar pierde'', a declarat Ştefan Sînpentru.
Dintre cele 111 spitale care vor fi comasate în întreaga ţară, două sunt din Brăila - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie şi a Spitalul de Pneumoftiziologie - după cum a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Comasarea spitalelor ar putea duce la pierderi de 7 milioane de euro din finanţări europene Comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţe din Brăila ar putea duce, prin dispariţia personalităţii juridice a celor două instituţii, la pierderi de 7 milioane de euro, bani obţinuţi din proiecte cu finanţare europeană, după cum susţin...
Preşedintele CJ Brăila: Prin comasarea spitalelor, Guvernul ne bagă efectiv pumnul în gură Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu i se pare normal ca Guvernul să forţeze spitalele spre comasare, prin faptul că nu vor mai fi autorizate, dacă nu fac acest pas.
Brăila: Comasarea spitalelor, simulată de Consiliul Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va face o simulare pe comasarea spitalelor propusă de Ministerul Sănătăţii, pentru a vedea care este diferenţa financiară care apare în urma aplicării acestei măsuri.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Brăila: Lucrările de reabilitare a Maternităţii, finalizate în procent de 35%, deşi proiectul trebuia terminat luna aceasta Lucrările de reabilitare şi modernizare a Maternităţii Brăila, care se realizează cu fonduri de la Banca Mondială, sunt finalizate în procent de 35%, deşi proiectul trebuia terminat luna aceasta, a informat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Mihail Iugulescu.