Cele mai citite
 


Prahova: Aproximativ 10.000 de pacienţi susţin protestele medicilor de familie
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 10.000 de pacienţi din judeţul Prahova au semnat tabelele de adeziuni prin care susţin acţiunile de protest ale medicilor de familie şi refuzul acestora de a semna contractul-cadru pentru perioada 2011 - 2012 în forma lui actuală, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), Simona Schnelbach.
Reprezentantul SNMF, care este, în acelaşi timp şi preşedintele filialei judeţene a acestui organism, a adăugat că din cei 360 de medici de familie pe care îi are judeţul Prahova, 223 şi-au dat acceptul până la acest moment pentru nesemnarea contractului-cadru.
Cadrele medicale sunt nemulţumite de o serie de prevederi din acest document, unul dintre cele mai contestate puncte fiind articolul 141 care prevede ca asistenţa din ambulatoriu să preia asistenţa medicală primară dacă medicii de familie nu semnează contractele până la data de 31 martie.

De asemenea, nemulţumirile medicilor vizează bugetul orientativ de medicamente şi informatizarea din sănătate care, după cum susţin aceştia, se doreşte a fi făcută din banii lor.
În legătură cu prevederile articolului 141, Simona Schenlbach a menţionat că, la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Prahova, le-a solicitat sprijinul medicilor din ambulatoriu care ar trebui să preia atribuţiile medicilor de familie în cazul în care aceştia nu semnează contractul-cadru în timp util.

'Le-am solicitat medicilor din spitale să ne ajute, în sensul în care articolul 141 este o aberaţie, o ilegalitate, atât pe legea 95 care nu dă voie unei specialităţi să se substituie unei alte specialităţi, cât şi pe legea bugetului, pentru că sunt fonduri absolut diferite pentru cele două tipuri de activitate medicală. Ei au spus că ne vor susţine şi că nici nu se pune problema ca ei să facă activitatea medicilor de familie', a declarat vicepreşedintele SNMF.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Mii de pacienţi susţin refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru Ploieşti, 24 feb /Agerpres/ - Aproximativ 2.000 de pacienţi din judeţul Prahova au semnat tabelele de adeziuni prin care susţin acţiunile de protest ale medicilor de familie şi refuzul acestora de a semna contractul-cadru pentru perioada 2011 - 2012 în forma lui actuală, a declarat, joi, într-o conferinţă...
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.