Cele mai citite
 


Vâlcea: CL Bălceşti şi CJ susţin că vor da Ministerul Sănătăţii în judecată
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Consiliului Local din Bălceşti şi Consiliului Judeţean Vâlcea au declarat marţi pentru AGERPRES că vor contesta HG 212/2011 cu privire la transformarea spitalului din localitate în cămin de bătrâni.
'Sincer, am un gust amar. Toate eforturile făcute, dezbateri, mers la minister, discuţii care păreau amiabile. Totul în zadar. E păcat, am crezut că cei de acolo înţeleg situaţia, că un bolnav trebuie tratat aici, acasă, şi nu la peste 60 de kilometri distanţă. Consiliul Local va lua o decizie. În principal, vom contesta hotărârea de guvern, apoi vom cere reanalizarea situaţiei. Dacă nici aşa nu merge, vom ajunge în instanţă', a declarat primarul oraşului Bălceşti, Ion Curelaru.
Demersurile administraţiei locale din Bălceşti sunt susţinute de conducerea Consiliului Judeţean.

'Vom vedea dacă în hotărârea de guvern promovată găsim pârghii prin care să salvăm spitalul din Bălceşti. Noi am desfiinţat Spitalul de Obstetrică - Ginecologie şi avem la schimb un cămin de bătrâni, aşa cum prevede articolul 3 al HG. Dar dacă nu vom reuşi să-i convingem pe cei din minister, e clar că vom merge în justiţie', a afirmat preşedintele CJ, Ion Câlea.
Prin HG 212/2011, în judeţul Vâlcea, singurul spital care suferă modificări este cel din Bălceşti, acesta urmând să devină cămin de bătrâni.

Iniţial, pe lista Ministerului Sănătăţii erau prevăzute două unităţi medicale pentru reprofilare, pe lângă cel din Bălceşti, era propus şi spitalul orăşenesc din Brezoi. Alte două spitale erau propuse pentru comasare cu Spitalul Judeţean de Urgenţă - Spitalul de Pneumo-Ftiziologie şi Spitalul de Obstetrică Ginecologie.
În ultima şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean, de săptămâna trecută, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Vâlcea: Datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă au ajuns la aproximativ 11 milioane de lei Valoarea datoriilor înregistrate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a ajuns la 10.872.151 de lei, din care la programe de sănătate s-au acumulat nedecontări în sumă de 4.837.699 de lei, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Câlea.
Vâlcea: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, 11 mar /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă printr-o hotărâre luată vineri, în şedinţă extraordinară de Consiliul Judeţean (CJ).
Vâlcea: CJ a aprobat preluarea a patru spitale din judeţ Râmnicu Vâlcea, 30 iun /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, în şedinţa de miercuri, cu unanimitate de voturi, preluarea a patru unităţi sanitare: Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstetrică - Ginecologie, Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti şi Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti...
Vâlcea: Demersuri iniţiate de Consiliul Judeţan pentru înfiinţarea secţiei de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii o cerere prin care se solicită înfiinţarea unei secţii de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Cîlea.
Vâlcea: După o lună de funcţionare pe bază de voluntariat, Spitalul din Bălceşti s-a închis După ce, timp de o lună, a funcţionat pe bază de voluntariat, Spitalul orăşenesc din Bălceşti a fost închis, după ce Consiliul local a decis acest lucru la sfârşitul săptămânii trecute, el urmând să fie transformat în cămin de bătrâni.