Cele mai citite
 


Sălaj: Simulare a intervenţiei în caz de cutremur la un liceu din Zalău
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pompierii sălăjeni au simulat marţi intervenţia în cazul unui cutremur care ar fi afectat clădirea unui colegiu din Zalău.
În exerciţiu au fost angrenate şi cadre medicale de la Servicul de Ambulanţă şi Crucea Roşie Sălaj, presupunând evacuări ale elevilor din clădire, acordare de prim-ajutor, stingerea unui incendiu şi testarea modului de comportare al cetăţenilor în situaţii de urgenţă.

'Un cutremur din zona Maramureş a fost resimţit şi în zona municipiului Zalău, unde mai multe clădiri s-au dărâmat, printre ele aflându-se şi corpul A al Colegiului 'Alesandru Papiu Ilarian', unde sub dărâmături au rămas surprinse persoane. De asemenea, a fost afectat şi corpul B, dar acesta are doar crăpături iar profesorii au început evacuarea elevilor din sălile de clasă', a descris locotenent colonelul Gavril Gale, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Porolissum' al judeţului Sălaj, scenariul simulării.

Conform datelor furnizate de Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, la simulare au participat peste 350 de elevi, opt echipaje cu un total de 45 de pompieri, precum şi personal din cadrul Jandarmeriei, Serviciul de Ambulanţă, Filialei Crucea Roşie Sălaj, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...
Sălaj: Măsuri pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost Echipajele Poliţiei Locale, ale Jandarmeriei şi ale Poliţiei vor patrula în permanenţă în zonele în care se adună persoanele fără adăpost din Zalău, oamenii străzii urmând a fi transportaţi de către Serviciul de Ambulanţă, în funcţie de problemele pe care le au, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a...
Sălaj: Serviciul de Ambulanţă Judeţean achiziţionează un incubator de transport pentru nou-născuţi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Sălaj a demarat procedurile de achiziţie a unui incubator de transport pentru nou-născuţi, în valoare de aproximativ 40 000 de lei, fondurile fiind alocate de Ministerul Sănătăţii.
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.