Cele mai citite
 


Mureş: Majoritatea medicilor de familie intenţionează să-şi închidă cabinetele medicale de la 1 aprilie
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mult de o jumătate dintre medicii de familie din judeţul Mureş şi-au exprimat intenţia de a-şi închide cabinetele medicale, începând cu 1 aprilie, ca urmare a unor prevederi considerate ilegale şi abuzive din contractul-cadru propus de Casa de Asigurări de Sănătate.
Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Mureş, dr. Ileana Mihăescu, a precizat că aceasta este şi poziţia majorităţii medicilor de familie care participă la cea de-a treia ediţie a ''Medical Forum'', care se desfăşoară la Târgu Mureş.

''Decizia finală o vom lua în zilele următoare. Am discutat despre contractul-cadru, despre ilegalităţile şi inadvertenţele pe care le conţine, despre faptul că aproape toate articolele din contract au fost atacate în instanţă. Decizia finală se va lua la conferinţa naţională, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 23-26 martie. În judeţul Mureş, dintre cei 313 medici de familie, 240 şi-au exprimat dorinţa de a nu semna contractul'', a precizat dr. Ileana Mihăescu.
Vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş, dr. Beatrix Kovacs, a afirmat, la rândul ei, că medicii sunt hotărâţi să nu renunţe la ideea de închide cabinetele începând cu 1 aprilie, întrucât dacă vor semna contractul-cadru propus, îşi vor semna propriul faliment.

''Dacă nu vor fi ascultate doleanţele medicilor de familie, vom închide cabinetele de la 1 aprilie: anumite lucruri care au intrat în contractul-cadru, normele de aplicare ale acestora care încă nu au apărut în Monitorul Oficial, referitor la centrele de permanenţă, informatizarea sistemului, editarea cardurilor de asigurat sau reconversia profesională. (...) Dar hotărârea fermă a peste 50% dintre colegi este închiderea cabinetelor, pentru că (...) nu sunt dispuşi să îşi semneze propriul faliment'', a arătat Beatrix Kovacs.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Mureş: Medicii de familie din judeţ vor fi liberi de contract începând cu 31 martie Medicii de familie din judeţul Mureş vor fi liberi de contract începând cu data de 31 martie şi vor refuza să semneze contractele propuse de Casa de Asigurări de Sănătate, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş, dr. Elena Mihăescu.
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
Mureş: Aproape 8.500 de carduri naţionale de sănătate nu au fost ridicate încă de medicii de familie Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş a făcut, miercuri, un apel la medicii de familie să vină şi să ridice cele aproape 8.500 de carduri naţionale de sănătate, astfel încât pacienţii să poată beneficia de asistenţă medicală.
Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.