Cele mai citite
 


Schimbarea modelului de compensare a medicamentelor a lăsat o jumătate de milion de pacienţi fără tratament
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Schimbarea modelului de compensare a medicamentelor pentru multe boli cronice, în iunie 2010, astfel încât pacientul să plătească mai mult, a lăsat o jumătate de milion de pacienţi fără tratament, a declarat marţi Sorin Popescu, corporate affairs senior manager la compania Amgen, la Forumul Comercial al Industriei Farmaceutice din România, organizat de Blue Business Media.
'Numărul pacienţilor trataţi a scăzut cu 10%. Înseamnă că 500.000 de pacienţi nu şi-au mai primit tratamentul cronic. Ei se vor întoarce cu complicaţii în spitale, în sistem', a spus Popescu.
El a menţionat că, în Europa, de la aprobarea pe piaţă a unui medicament până la intrarea lui în sistemul de compensare şi practic în uzul pacienţilor durează între 0 şi 400 de zile, în timp ce în România durata este 1.200 zile, aproape patru ani.

Ultimele medicamente intrate pe lista de compensate datează din 2008, pe baza autorizărilor din martie, a precizat reprezentantul Amgen. El a adăugat că potenţialul pieţei farmaceutice autohtone este unul ridicat, dar lipsesc transparenţa şi predictibilitatea. Piaţa românească ar trebui să crească cu 15% pe an pentru ca peste 10 ani să se situeze la nivelul pieţei europene, a mai spus Sorin Popescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Produsele farmaceutice generice vor aduce economii la buget de 1.000 milioane lei Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) estimează că valoarea economiilor la bugetul alocat consumului de medicamente va fi de 1.000 milioane lei, adică de patru ori mai mare.
Comunicat de presă - APAH-RO 'Împotriva hepatitei alături de pacienţi' - proiect pilot Screening AgHbs -
Director ARPIM: România nu a actualizat lista medicamentelor compensate în ultimii cinci ani O analiză a procentului de compensare a 64 de molecule din cele 140 aflate pe listele de aşteptare din România a relevat faptul că în ţara noastră nu se compensează nicio moleculă nouă din anul 2007, în timp ce Bulgaria deja compensează 50% dintre acestea, iar Ungaria peste 60%, se arată într-un comunicat...
Pacienţii cu boli cronice cer măsuri pentru accesul la moleculele noi de pe lista de compensate Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a solicitat, miercuri, Ministerului Sănătăţii să ia măsuri urgente pentru a permite accesul bolnavilor la tratamentele nou intrate pe listele de molecule compensate şi gratuite.
Consumul de medicamente în România este de patru ori mai mic decât cel la nivel european Consumul de medicamente cu prescripţie se cifrează în România la 100 de euro de cap de locuitor, de peste patru ori mai mic decât în restul Europei, potrivit datelor prezentate marţi de Mihaela Moşneguţu, medical manager la compania Antibiotice Iaşi, la Forumul Comercial al Industriei Farmaceutice din...
Numărul cazurilor de diabetul zaharat de tip 2 în creştere Educaţia continuă a pacienţilor cu diabet zaharat reprezintă singura soluţie pentru a asigura succesul terapiei şi controlul evoluţiei acestei afecţiuni pe termen lung, au evidenţiat specialiştii diabetologi cu prilejul Congresului Naţional de Diabet de la Sibiu.