Cele mai citite
 


Olt: Elevele care au consumat etnobotanice au fost sancţionate cu nota 4 la purtare
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele trei eleve de clasa a IX-a de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, care săptămâna trecută au consumat etnobotanice şi au ajuns la spital din această cauză, au fost sancţionate marţi de către unitatea şcolară cu nota 4 la purtare şi cu avertisment.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Gabriela Constantinescu, a declarat marţi pentru AGERPRES că elevele au fost sancţionate cu avertisment şi vor avea media la purtare scăzută în semestrul în curs. Fetele sunt handbaliste în echipa de junioare a LPS Slatina.
Ele nu vor fi transferate la un alt liceu şi nici nu vor repeta anul pentru că în primul semestru au note foarte bune, inclusiv la purtare. Elevele, care primesc acum consiliere psihologică, susţin că a fost vorba de un incident izolat pe care nu îl vor mai repeta.

Săptămâna trecută cele trei adolescente, în vârstă de 15 şi 16 ani, au fost duse de urgenţă la spital de un echipaj SMURD după ce li s-a făcut rău pe stradă. Una dintre ele a stat o noapte la terapie intensivă pentru că starea sa de sănătate era gravă din cauza substanţelor etnobotanice consumate.
În municipiul Slatina este interzisă comercializarea substanţelor etnobotanice, prin hotărâre a Consiliului local. În judeţul Olt în luna ianuarie o persoană a murit şi alte trei au suferit afecţiuni grave după ce au consumat etnobotanice, au lăsat gazele deschise şi s-au intoxicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Trei adolescente au ajuns la spital în urma consumului de etnobotanice Trei adolescente din Slatina au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat substanţe etnobotanice. Fetele, eleve în clasa a IX-a la un liceu din Slatina, au fost găsite de un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt pe o bancă din preajma sediului instituţiei.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...
R.Moldova: Un echipaj SMURD va activa la Chişinău O ambulanţă mobilă de terapie intensivă a fost donată de Ministerul de Interne al României Serviciului pentru Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, informează un comunicat de presă citat vineri de Radio Chişinău.
Olt: Cardiolg din Slatina suspendat pentru că a tratat de infarct un pacient care nu avea această afecţiune Unui cardiolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina i-a fost suspendat contractul de muncă începând de miercuri după ce medicul respectiv a tratat timp de două zile de infarct un pacient care nu suferea de această afecţiune.
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...