Cele mai citite
 


Asistenţa medicală în caz de accident major este deficitară în Olanda
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

/Algemeen Dagblad/

Amsterdam, 1 iul /Agerpres/ - Asistenţa medicală nu poate face faţă în Olanda unei situaţii de catastrofă majoră, în nicio regiune din Olanda nefiind destui medici disponibili pentru asemenea cazuri, mai ales noaptea existând prea puţine ambulanţe pentru transportarea rapidă a persoanelor rănite grav la spitale, scrie ziarul olandez Algemeen Dagblad.

Constatarea de mai sus este rezultatul unui studiu realizat de Inspectoratul pentru Ordine Publică şi Siguranţă (Inspectie Openbare Orde en Veiligheid), publicat marţi. Din studiu reiese că niciuna din regiuni nu poate face faţă unei catastrofe de proporţii în mod independent din punct de vedere medical iar colaborarea dintre regiuni este şi ea deficitară, unele regiuni neavând niciun fel de înţelegeri cu zonele din jur în ce priveşte acordarea de ajutor. Totodată, nu există aproape deloc un control sistematic actualizat al victimelor. Serviciile de asistenţă medicală (GHOR) sunt repartizate pe 25 de regiuni, doar şase din acestea deţinând suficiente ambulanţe pentru ca în prima oră după un accident major să poată transporta 25 de răniţi grav la spital. Alte regiuni au nevoie chiar şi de ore întregi pentru aceasta, din care cauză şansa de deces creşte simţitor. Acele zone în care există riscuri considerabile de accidente majore dispun uneori de mijloace foarte restrânse de acţiune, mai indică raportul.

Spitalele dispun şi ele deseori de prea puţine paturi atunci când are loc un accident şi nici nu pun prea mare preţ pe luarea unor decizii scrise în acest sens. În unele regiuni, spitalele mici au frecvent doar un singur pat în caz de accident, în timp ce spitalele mari pun la dispoziţie trei paturi. Inspectoratul pentru Sănătate (Inspectie voor de Gezondheidszorg) constata deja mai devreme că majoritatea spitalelor nu se pun de acord foarte bine cu regiunile în ce priveşte planurile de primire a pacienţilor.

Coordonatorii regiunilor de intervenţie în caz de catastrofă sunt şi ei de părere că ar trebui ei înşişi să ţină mai bine frâiele în mână în cazul unei epidemii de gripă, actualmente sarcina aceasta aflându-se în grija Serviciilor de Sănătate Locale (GGD - Gemeentelijke Gezondheidsdienst). Atât ministrul afacerilor interne, Guusje ter Horst cât şi cel al sănătăţii din Olanda, Ab Klink, declarau că este nevoie de reglementări naţionale calitative în ce priveşte asistenţa medicală în caz de accident major, acestea lipsind conform raportului. De asemenea, se va stabili mai bine ce fel de eforturi trebuie să întreprindă fiecare regiune în parte. AGERPRES/(Tiberiu Cristian Clujeanu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Accident tramvai: 17 persoane au solicitat asistenţă medicală În urma ciocnirii a două tramvaie în zona Prelungirea Ferentari cu Sebastian din Bucureşti un număr de 17 persoane au solicitat asistenţă medicală, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Bogdan Opriţa, şeful SMURD Bucureşti - Ilfov.
Olanda: Chiar şi tinerii beţi trebuie să beneficieze de tratament gratuit (ministrul olandez al sănătăţii) Haga, 12 mar /Agerpres/- Ministrul olandez al sănătăţii, Edith Schippers, a respins solicitarea venită din partea şefului unui spital de a-i obliga pe tinerii în stare de ebrietate să-şi plătească spitalizarea, relatează luni site-ul olandez DutchNews.nl.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Galaţi: Asistenta de pe ambulanţa implicată în gravul accident de pe DN 25 a murit Asistenta medicală de pe ambulanţa implicată în gravul accident de circulaţie produs marţi pe DN 25 în comuna gălăţeană Barcea a decedat.
Accident rutier cu cinci victime la ieşirea din Suceava Detaşamentul de pompieri Suceava, cu două autospeciale de descarcerare, au intervenit, luni, în urma unui grav accident rutier, produs la ieşirea din municipiul Suceava, pe raza localităţii Pătrăuţi, după coliziunea unui autoturism cu o autoutilitară.
Aproape 300 de pelerini au avut nevoie de asistenţă medicală Aproape 300 de persoane care au venit să se închine la moaştele Sf. Dimitrie Basarabov şi Capul Sf. Andrei au avut nevoie de asistenţă medicală.