Cele mai citite
 


Sibiu: Deputatul PDL Raluca Turcan a declanşat o campanie împotriva etnobotanicelor
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedinte PDL, a declanşat marţi în municipiul Sibiu o campanie de informare cu privire la consumul de plante etnobotanice, cu ajutorul femeilor şi tinerilor din partid, care au împărţit fluturaşi în apropierea liceelor, cafenelelor şi cluburilor din oraş, conform unui comunicat remis AGERPRES.
Fluturaşii le explică tinerilor sibieni efectele nocive ale plantelor etnobotanice şi îi îndeamnă să refuze consumul acestora.
Raluca Turcan consideră că o asemenea campanie este extrem de necesară.

'Am văzut cu toţii în presă cazuri de tineri internaţi la spital în urma consumului de plante etnobotanice. Autorităţile au luat măsuri, au închis asemenea magazine, au aplicat şi aplică amenzi, dar cred că trebuie să ne concentrăm şi pe conştientizare. Problema există în special în marile oraşe, deci tinerii care locuiesc în mediul urban mare trebuie în special avertizaţi asupra riscurilor. Consumul de plante etnobotanice e o formă de teribilism care poate avea consecinţe tragice', subliniază deputatul Partidului Democrat Liberal.
Acţiunea va continua şi în zilele următoare, Organizaţia de Tineret a PDL Sibiu propunându-şi să acopere cele mai importante locuri din oraş frecventate de tineri.

Campania declanşată de vicepreşedintele PDL vine la doar o zi după ce prefectul judeţului a anunţat şi el că vrea să facă o campanie similară.
În municipiul Sibiu, 'magazinele de vise' fac profit, deşi autorităţile susţin că nu există victime ale consumului de etnobotanice. Prefectul Horaţiu Răcuciu recunoaşte că nu există nici un fel de date oficiale care să ateste că se consumă etnobotanice la Sibiu, dovadă că nici secţia de Urgenţă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, nici Direcţia de Sănătate Publică şi nici chiar Poliţia din Sibiu nu spun că există tineri în oraş care au probleme din cauza etnobotanicelor.

În municipiul Sibiu mai există doar două 'magazine de vise', restul fiind închise de patroni, de teama celor şase controale care au avut loc în ultimele săptămâni. Totuşi, conform celor de la Garda Financiară, zilnic cele două magazine de vise au încasări declarate de 16.000 de lei, ceea ce înseamnă că în fiecare zi cel puţin 3.000 de plicuri se comercializează şi se consumă de elevii şi liceenii sibieni, în condiţiile în care cel mai ieftin plic costă 5 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: 'Magazinele de vise' fac profit, autorităţile spun că nu există victime ale etnobotanicelor Autorităţile sibiene, în frunte cu Prefectura, se declară neputincioase, din cauza legislaţiei, în faţa 'mirajului' etnobotanicelor, care au început să facă victime în municipiul Sibiu şi în rândul copiilor de şcoală generală, în condiţiile în care existau deja licee unde aprovizionarea din 'magazinele...
Sibiu: Prefectul manifestă împotriva etnobotanicelor pe Facebook Prefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Răcuciu, a început o campanie pe Facebook împotriva consumului de etnobotanice, numită 'M.A.N.I.F.E.S.T.', la sugestia liceenilor sibieni, cu care a vorbit despre droguri.
Hunedoara: Amenzi de peste 45.000 de lei aplicate comercianţilor de etnobotanice Două firme hunedorene care comercializează produse din categoria etnobotanicelor au fost sancţionate de echipele mixte de control coordonate de Prefectura Hunedoara cu amenzi care totalizează 45.500 de lei, iar activitatea acestora a fost suspendată pentru trei luni, a declarat, joi, prefectul judeţului...
TSD demarează o campanie împotriva etnobotanicelor Tineretul Social Democrat (TSD) va demara miercuri o campanie împotriva comercializării şi consumului produselor etnobotanice.
Mehedinţi: Tinerii conservatori au declanşat o acţiune contra consumului de etnobotanice Tinerii conservatori din Mehedinţi au declanşat marţi în Drobeta Turnu Severin o campanie de informare şi prevenire cu privire la efectul devastator ce-l are asupra sănătăţii tinerilor consumul de etnobotanice.
Galaţi: Conservatorii vor să lanseze o campanie amplă împotriva etnobotanicelor Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciucă, împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai tinerilor conservatori din Galaţi, au lansat, vineri, o invitaţie tuturor celor care doresc să se implice în demararea unei campanii de luptă la nivel naţional împotriva consumului de etnobotanice...