Cele mai citite
 


Stiati ca?
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Martie este “Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros”?
 
Cancerul intestinului gros se afla pe locul al II-lea ca frecventa a celor mai intalnite forme de cancer la ambele sexe?
 
Cazurile de cancer al intestinului gros apar mai frecvent dupa varsta medie de 50 de ani?

Depistat la timp, 90% dintre cei diagnosticati cu cancerul intestinului gros, se pot vindeca?
 
Trebuie sa respectati zilnic trei mese principale si doua gustari, iar ultima masa sa nu fie mai tarziu de ora 19:00?
 
Un factor de risc major il constituie consumul excesiv de cafea, mai ales combinat cu tigara, pe stomacul gol?
 
Trebuie sa aveti o alimentatie bogata in fibre, cantitatea optima fiind de 35 grame zilnic?
 
Dezechilibrul intre munca si odihna, stresul si servirea meselor in graba, obositi sau nervosi, contribuie la aparitia cancerului intestinului gros?
 
Astenia, anemia, pierderea in greutate, durerile abdominale, scaunele amestecate cu sange sau greata, pot fi simptome ale cancerului intestinului gros?
 
O ecografie abdominala poate depista boala in stadiu precoce?
 
Irigografia este metoda radiologica cea mai eficienta pentru diagnosticul cancerului intestinului gros?
 
In perioada 7-31 martie, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer desfasoara o campanie de informare in trenurile Metrorex, magistrala M2: Berceni-Pipera, avand drept slogan: “Ce NU stiti despre cancerul intestinului gros?” Astfel, calatorii vor primi informatii importante legate de cancerul intestinului gros, prin intermediul unor afise dispuse in vagoanele metroului.
La sfarsitul lunii martie, 26-27 martie, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer continua campania de informare prin organizarea unei mini caravane in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. Astfel, publicul va fi informat direct despre pericolul care il presupune cancerul intestinului gros.
 
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
“Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros” Luna martie este Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinul Gros, ocazie cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania va organiza o serie de actiuni menite sa atraga atentia opiniei publice cu privire la cancerul intestinului gros si metodele de prevenire ale acestuia...
700.000 de calatori cu metroul au primit in luna Martie informatii legate de cancerul intestinului gros Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a marcat in luna martie "Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros. Cu aceasta ocazie, FABC a organizat o serie de actiuni menite sa sensibilizeze atentia opiniei publice cu privire la cancerul intestinului gros, precum si la metodele...
Fumatul si poluarea – factori de risc pentru cancerul pulmonar Campanie de informare cu privire la cea mai agresiva forma de cancer – cancerul pulmonar Cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar, Liga Română de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continua si in 2012 campania de preventie, informare si educare...
Martie - “Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros” Luna martie este Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinul Gros, ocazie cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) a organizat un workshop la Predeal cu tema: “Ce NU stiti despre cancerul intestinului gros?”.
Luna Internationala de lupta impotriva cancerului pulmonar Liga Romana de Cancer lanseaza, in luna noiembrie, o campanie de informare si educare privind implicatiile cancerului la plamani, sub mesajul „Respira adanc si gandeste-te bine!”, beneficiind de sprijinul companiilor Roche Romania si Euromedic Romania.
Cancerul mamar – un pericol tacut ce poate fi depistat la timp „Un control la timp inseamna mai mult timp!”, acesta este principalul sfat al specialistilor oncologi atunci cand adreseaza o boala tot mai frecventa in cazul femeilor: cancerul la san.