Cele mai citite
 


Medicii fără Frontiere s-au retras din Benghazi
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Benghazi /Libia/, 16 mar /Agerpres/ - Organizaţia nonguvernamentală Medecins sans Frontieres /MSF/ şi-a retras - marţi - personalul din Benghazi, al doilea oraş ca mărime al Libiei şi fief al insurgenţilor în estul ţării, redislocându-l în Egipt, în urma avansării trupelor regimului Gaddafi, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de AFP.
'Personalul nostru a părăsit ţara marţi şi, de altfel, toată lumea se evacuează din Benghazi, agenţi umanitari, ca şi ziarişti', a explicat el.

Potrivit unui comunicat difuzat pe site-ul MSF, evacuarea s-a făcut din cauza 'contextului luptelor violente şi permanente în Libia', iar 'echipele s-au repliat în Alexandria, în Egipt'. 'Ele vor încerca să continue să susţină instalaţiile medicale libiene, în primul rând prin furnizarea medicamentelor şi a materialului medical', adaugă textul.

'Pentru moment, MSF a pregătit 33 de tone de furnituri medicale, dar condiţiile /precare/ de securitate împiedică echipele medicale să ajungă fără probleme în zonele în care luptele au creat mari necesităţi', adaugă ONG. 'În două ocazii săptămâna trecut, o echipă a MSF a încercat să se ducă în oraşul Ras Lanouf, dar a fost obligată să se întoarcă din drum' din cauza avansării trupelor colonelului Gaddafi.

MSF are echipe şi în Tunisia, la frontiera vestică cu Libia, dar autorităţile libiene i-au refuzat întotdeauna accesul în ţară, unde - potrivit numeroaselor mărturii - represiunea împotriva populaţiei este feroce.

După o lună de insurecţie, trupele lui Muammar Gaddafi au recucerit în ultimele zile un oraş după altul. Marţi seara, tiruri de tunuri antiaeriene puteau fi auzite la Benghazi, fief al rebeliunii împotriva căruia armata guvernamentală a anunţat iminenta lansare a unei operaţiuni. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Eveniment de prezentare a Programului Mama şi Copilul, derulat de Ministerul Sănătăţii Constanţa, 18 mar /Agerpres / - Consiliul Judeţean Constanţa a găzduit vineri, în Sala Remus Opreanu, colocviul de lansare pe plan naţional a Programului Mama şi Copilul, în prezenţa lui Iulian Francisc Chiriac, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Teleorman: Reorganizarea spitalelor reduce numărul paturilor cu 400 Alexandria, 29 mar / Agerpres/ - Numărul total de paturi aprobat pentru unităţile spitaliceşti din judeţul Teleorman este de 1.800, cu 400 mai mic înaintea trecerii la procesul de reorganizare a acestui sector sanitar.
Conferinţă de lansare a unor proiecte pentru persoanele cu dizabilităţi Bucureşti, 3 mar /Agerpres/ - Asociaţia Colfasa, în parteneriat cu Asociaţia Cuore şi A.Vo.G, lansează joi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectele 'Integrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii' şi 'Integrare pe piaţa muncii: Şanse sporite pentru persoanele cu dizabilităţi'.
Doi copii din Teleorman cu suspiciune de SHU vor fi aduşi la Spitalul 'Marie Curie' Bucureşti, 14 mar /Agerpres / - Doi copii din Teleorman cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic vor fi aduşi, în cursul zilei de luni, la Spitalul "Marie Curie", a confirmat pentru AGERPRES profesorul doctor Mihaela Bălgrădean.
Un măr pe zi întăreşte sistemul imunitar Un măr mâncat pe zi ar putea întări sistemul imunitar şi reduce inflamaţiile datorate greutăţii şi diabetului, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Illinois, citaţi de publicaţia franceză Maxisciences. Această proprietate s-ar datora fibrelor solubile prezente în fruct. Se ştia deja că fibrele...
Bahrein: Protestele au provocat 24 de victime (oficial) Manama, 29 mar /Agerpres/ - Recentele proteste din Bahrein s-au soldat cu 24 de morţi, între care patru poliţişti, iar manifestanţii au folosit tactici ale grupării şiite libaneze Hezbollah, a afirmat marţi ministrul de externe din emirat, şeicul Rashid ben Abdallah Al-Khalifa, informează AFP.