Cele mai citite
 


Cluj: Medicii de familie, în grevă japoneză
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 16 mar /Agerpres/ - Medicii de familie din Cluj vor fi toată ziua de miercuri în grevă japoneză. Ei au decis să îşi consulte pacienţii purtând o banderolă albă pe braţ, în semn de protest faţă de prevederile noului contract cadru pentru anul în curs.
'Asociaţia Medicilor de Familie Cluj a stabilit o serie de proteste, nemulţumiţi fiind de prevederile noului contract cadru pentru 2011 - 2012. Miercuri va avea loc greva japoneză a medicilor de familie din judeţul Cluj, în cadrul căreia aceştia vor oferi toată gama de servicii, dar vor purta banderolă albă şi vor afişa în sala de aşteptare anunţul pentru grevă', se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Medicilor de Familie (AMF) Cluj transmis miercuri AGERPRES.
De asemenea, în cursul zilei de joi, reprezentanţii medicilor de familie se vor prezenta la DSP Cluj pentru a depune cereri privind certificatul de conformitate care le permite să lucreze în străinătate.
Medicii de familie susţin că pacienţilor li se limitează accesul la consultaţii, deoarece numărul acestora a fost restrâns la 20 pe zi, astfel că oamenii trebuie să îşi facă programare pentru a fi primiţi la un cabinet şi mai ales pentru a primi o reţetă compensată.
Reprezentanţii AMF Cluj mai reclamă obligaţia medicului de a presta servicii care nu ţin de competenţa lor, precum şi obligativitatea de a finanţa din surse proprii informatizarea sistemului de sănătate.
'Medicii de familie din judeţul Cluj sunt nemulţumiţi de impunerea unui buget orientativ pentru prescrierea de medicamente, ceea ce?pune?medicul în situaţia de a decide care pacienţi beneficiază de medicamente compensate şi care nu şi obligă medicul să prescrie mai puţine medicamente. De asemenea, sunt nemulţumiţi de scăderea finanţării cabinetelor de medicină de familie, în paralel cu creşterea taxelor şi a cheltuielilor impuse pentru cabinetele noastre de acelaşi legiuitor şi obligarea medicilor de a efectua vaccinări unor persoane care nu se regăsesc pe lista lor de pacienţi şi pentru care nu sunt plătiţi', se mai spune în comunicat.
În Cluj, lucrează aproximativ de 400 de medici de familie.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Peste 50 de medici clujeni au depus la DSP cereri pentru a putea munci în străinătate Peste 50 de medici de familie au depus, joi, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj, cereri pentru a primi certificate de conformitate, care le vor permite să lucreze în străinătate.
Mircia Giurgiu a intrat în grevă japoneză, protestând faţă de nevacantarea postului de deputat al lui Palfi Zoltan Deputatul independent Mircia Giurgiu a protestat miercuri faţă de faptul că deşi au trecut peste şase săptămâni de când postul de deputat din Colegiul 9 din judeţul Cluj a devenit liber în urma decesului deputatului UDMR Palfi Zoltan, conducerea Camerei Deputaţilor nu a constatat vacantarea.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Proteste la Centrele de transfuzie sanguină din Cluj şi Satu Mare O grevă spontană a fost declanşată luni de personalul medical al Centrului de Transfuzii Sanguine ca urmare a neacordării sporurilor cuvenite pe luna octombrie, precum şi a anunţului Ministerului Sănătăţii privind diminuarea salariului pe lunile noiembrie şi decembrie cu 15%.
Hunedoara: Medicii de familie cer majorarea sumelor pentru medicina primară la 12% din fondul de sănătate Peste 240 de medici de familie din judeţul Hunedoara s-au aflat luni în grevă japoneză, pe lista revendicărilor formulate de aceştia fiind şi cea referitoare la alocarea unor sume suplimentare pentru asistenţa medicală primară, astfel încât acestea să ajungă la 12% din fondul de sănătate, a declarat...
Sindicaliştii din sănătate încep luni protestele, cu o grevă japoneză de o săptămână Federaţia Sindicală 'Hipocrat " din România şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) încep luni seria de proteste anunţate, care debutează cu grevă de tip japonez, cu banderolă.