Cele mai citite
 


Senat: Criteriul demografic pentru înfiinţarea de farmacii în oraşe, menţinut până la sfârşitul anului
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 mar /Agerpres/ - Senatorii au decis, miercuri, menţinerea criteriului demografic la înfiinţarea de farmacii în mediul urban doar până la sfârşitul acestui an şi nu până în 31 decembrie 2012, cum propune Guvernul prin OUG 130/2010.
Senatul a adoptat, în acest sens, un amendament, propus de comisia de resort, cea pentru sănătate publică.
OUG 130/2010 prevede prorogarea până la 31 decembrie 2012 a termenului de aplicare a dispoziţiilor articolului 12 din Legea farmaciei, care stabileşte ca şi criteriu la înfiinţarea unei farmacii dimensiunea populaţiei din localitatea respectivă.
De asemenea, actul normativ al Guvernului prevede eliminarea posibilităţii înfiinţării de farmacii comunitare în gări, aerogări şi centre comerciale de mare suprafaţă, prin excepţie de la criteriul demografic.
Conform articolului 12 din Legea farmaciei, 'înfiinţarea unei farmacii comunitare în mediul urban se face în funcţie de numărul de locuitori, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, după cum urmează: în municipiul Bucureşti, o farmacie la 3.000 de locuitori; în oraşele reşedinţă de judeţ o farmacie la 3.500 de locuitori; în celelalte oraşe o farmacie la 4.000 de locuitori'.
Senatul este prima Cameră sesizată cu proiectul legislativ. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Procedură inedită - retragerea de la promulgare a OUG privind reorganizarea MAI (sinteză) Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Retragerea unei ordonanţe de urgenţă de la promulgare, adoptată de Senat în calitate de cameră decizională, a fost săptămâna aceasta, dacă nu o premieră absolută, cel puţin o procedură foarte rar întâlnită în activitatea senatorilor.
Senat: Independenţii au obţinut cinci noi locuri în comisii şi trei funcţii Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Independenţii au obţinut, în urma negocierilor pentru repartizarea locurilor şi funcţiilor din comisiile Senatului, cinci locuri noi în tot atâtea comisii şi trei funcţii, respectiv una de preşedinte al nou înfiinţatei Comisii pentru Afaceri Europene, una de vicepreşedinte...
Senat: Aviz negativ pentru proiectul legislativ privind examinarea psihologică şi psihiatrică a candidaţilor la alegeri Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Comisia senatorială pentru drepturile omului a avizat marţi negativ propunerea legislativă iniţiată de mai mulţi senatori independenţi, care prevede examinarea psihologică şi psihiatrică a persoanelor care candidează pentru obţinerea de funcţii de demnitate publică.
Senat: OUG care impune plata CAS din veniturile pensionarilor şi revoluţionarilor, adoptată Bucureşti, 23 feb /Agerpres/ - Plenul Senatului a adoptat, miercuri, Ordonanţa nr. 107/2010 prin care se stabileşte că pensionarii ale căror venituri din pensii depăşesc 740 lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, vor avea contribuţii pentru asigurările de sănătate (CAS).
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat: Coplata va genera reacţia oamenilor de a nu se mai duce la medic Brăila, 11 mar /Agerpres/ - Senatorul de Brăila Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Senatului, a declarat vineri, la Brăila, că introducerea sistemului de coplată pentru unele servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate va determina populaţia săracă să nu mai apeleze...
Senat: Comisia juridică - raport favorabil la OUG privind suplimentarea posturilor la Avocatul Poporului Comisia juridică din Senat a dat marţi raport favorabil ordonanţei de urgenţă referitoare la suplimentarea locurilor de muncă în instituţia Avocatul Poporului.