Cele mai citite
 


Datoriile Ministerului Sănătăţii şi CNAS către farmacii, distribuitori şi producători - 935 milioane lei
miercuri, 16 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 mar /Agerpres/ - Datoriile Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către farmacii, distribuitori şi producători au ajuns la 935 milioane de lei pentru medicamentele compensate şi gratuite, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente, dr. Viorel Vasile.
El a precizat că este vorba despre datoriile peste termenele de decontare.
La acestea se adaugă 438 milioane de lei pentru programele naţionale nedecontate şi 550 milioane de lei pentru reţetele neacceptate pentru că nu există acoperire bugetară.
Dr. Viorel Vasile a susţinut că în spitale situaţia este şi mai gravă, aparţinătorii fiind trimişi să ia medicamente din farmaciile din afara instituţiilor medicale.
Potrivit preşedintelui Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente, există şi o lipsă mare de medicamente în farmacii şi din acest motiv numărul creşte lunar.
Dr. Viorel Vasile s-a referit şi la faptul că, în urma unor demersuri făcute către autorităţi, răspunsul a fost că nu se pot deconta sumele depăşite decât în iulie, la prima rectificare bugetară.
De asemenea, el a menţionat că recent a avut loc o întâlnire pe tema scăderii termenelor de plată, potrivit Directivelor europene, de la 210 zile la 60 de zile în anul 2012. 'Am propus să se facă reducerea treptată, pentru că este foarte greu', a spus dr. Viorel Vasile. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului o notă privind "criza'"medicamentelor oncologice Ministerul Sănătăţii, a prezentat, vineri, Guvernului o notă privind "criza" medicamentelor oncologice.
Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.
UPDATE: Ministerul Sănătăţii a început controalele în farmacii Ministerul Sănătăţii (MS) derulează, începând de joi, timp de o lună, controale în farmaciile care au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat, pentru AGERPRES, directorul Departamentului de Comunicare al MS, Oana Grigore.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Covasna: Farmaciile somează CAS să plătească restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate Conducerea Colegiului Farmaciştilor Covasna somează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să achite, până pe 7 martie, restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate, avertizând că, după această dată, va fi sistată eliberarea acestora.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.