Cele mai citite
 


Sălaj: Echipă mobilă pentru asistarea copiilor cu dizabilităţi
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima echipă mobilă din Sălaj care va asista copiii cu dizabilităţi a fost lansată miercuri de reprezentanţii Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în cadrul unui proiect naţional cu un buget total de peste 2,9 milioane de euro.
'Proiectul 'Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în propriile familii' se înscrie în ansamblul observaţiilor şi recomandărilor formulate în anul 2009 de Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului, în lumina Regulilor Standard privind Egalizarea şanselor pentru Persoanele cu Handicap (Rezoluţia 48/96 adoptată de Adunarea Generală a ONU), precum şi a Convenţiei privind Drepturile Copilului', a declarat miercuri Simona Oproiu, şefa Direcţiei Generale Protecţia Copilului din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Proiectul este finanţat prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European iar prin implementarea lui se doreşte sprijinirea întăririi capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea îngrijirii şi integrării copiilor cu dizabilităţi în familie şi facilitarea accesului acestora şi al familiilor lor la servicii de recuperare şi reabilitare de calitate.

Activităţile ce vor fi derulate în cadrul proiectului vor viza crearea unor echipe mobile pluridisciplinare (formate din logoped, kinetoterapeut, terapeut ocupaţional, medic pediatru, educator specializat, asistent social), care să le ofere sprijin copiilor cu dizabilităţi, părinţilor acestora şi specialiştilor din comunitatea în care se află copiii, în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite în planul de recuperare şi formarea membrilor acesteia.

Judeţele care vor fi implicate în aceste aspecte sunt Sălaj, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Vaslui, precum şi sectoarele patru şi şase din Capitală.

A doua componentă majoră a proiectului care va fi urmărită este formarea unor categorii de personal care prin natura profesiei interacţionează permanent cu acest segment de copii. Astfel de personal care poate fi format se regăseşte în Serviciile de Evaluare Complexă ale tuturor DGASPC, în secţiile de obstetrică-ginecologie şi de pediatrie, în grădiniţe şi şcoli gimnaziale. De asemenea, tot aici pot fi incluşi membrii comisiilor interne de evaluare continuă din unităţile de învăţământ, precum şi membrii Comisiilor pentru Protecţia Copilului din toate judeţele din ţară.

Beneficiarii direcţi ai acestui proiect vor fi copiii cu dizabilităţi îngrijiţi în familie sau care beneficiază de măsura de protecţie specială a plasamentului în reţeaua de asistenţă maternală sau la o persoană/ familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: În jur de 50 de copii cu dizabilităţi vor beneficia de recuperare la domiciliu Aproximativ 50 de copii cu dizabilităţi fizice, din localităţile izolate ale judeţului, vor beneficia de recuperare la domiciliu, în urma implementării proiectului 'Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii'...
Argeş: Echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi Noua echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, constituită în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, a fost prezentată oficial vineri, la Piteşti.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.