Cele mai citite
 


Bihor: Tinerii stomatologi sunt nevoiţi să plece din ţară, atrage atenţia Colegiul Medicilor Dentişti
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua conducere a Colegiului Medicilor Dentişti (CMD) din Bihor a anunţat miercuri că una dintre problemele acestui domeniu este numărul prea mare al absolvenţilor de medicină stomatologică, mulţi dintre ei fiind nevoiţi să plece din ţară pentru a-şi asigura veniturile necesare, în condiţiile în care piaţa locală este suprasaturată.
Preşedintele CMD Bihor, dr. Alin Şandru, a declarat, în conferinţă de presă, că numai în ultimele şase luni dintre cei 637 de membri activi ai colegiului peste 30 de medici dentişti au ales să părăsească ţara pentru a-şi căuta serviciu în alte ţări, de regulă vest-europene.

'Vrem să-i ajutăm pe medicii tineri prin atragerea de fonduri europene nerambursabile în scopul educaţiei medicale continue, astfel încât aceştia să-şi poată desfăşura activitatea profesională în mod optim, dar şi să conştientizăm, în rândul populaţiei, importanţa tratamentului precoce şi a profilaxiei patologiei stomatologice, prin programe de informare şi tratament', a precizat preşedintele colegiului.

CMD Bihor va organiza manifestări ştiinţifice de două ori pe an, în colaborare cu Facultatea de Medicină din Oradea, asociaţii profesionale şi conferenţiari externi prestigioşi, primul eveniment fiind un Congres tradiţional de medicină dentară, denumit 'Denta Orădeană 2011', ce va avea loc în perioada 1-3 aprilie, la Oradea, cu participare internaţională.

În viitorul apropiat, pacienţii bihoreni vor avea la dispoziţie o adresă de email pentru reclamaţii, măsură preconizată să eficientizeze relaţia medic-pacient şi să aducă mai aproape populaţia în programele de prevenţie.

Principalele probleme ale medicilor stomatologi au fost rezumate de dr. Şandru ca fiind: numărul prea mare de medici proporţional cu populaţia şi exodul medicilor tineri; problema financiară privind acoperirea serviciilor de către CAS, mult sub condiţiile oferite în majoritatea cabinetelor medicale; cooperarea deficitară cu autorităţile locale, neexistând încă niciun sprijin sau facilităţi pentru aceştia, precum şi gradul de neglijenţă al populaţiei privind îngrijirea dentară, peste 90% din populaţie având probleme de sănătate dentară.

Colegiul Medicilor Dentişti Bihor a organizat, de curând, alegeri pentru un nou consiliu judeţean şi birou executiv judeţean, cu mandat de patru ani. Pe lângă un preşedinte, doi vicepreşedinţi, un secretar şi un trezorier, aleşi, s-a aprobat şi o structură de şapte departamente şi comisii de lucru.

Printre obiectivele mandatului 2011-2015, noua conducere vizează un bun management al colegiului din punct de vedere financiar-contabil şi administrativ, dezvoltarea relaţiilor cu CASJ Bihor în folosul medicilor şi al pacienţilor, eficientizarea relaţionării între medicii din teritoriu şi structurile colegiului, îmbunătăţirea medierii colaborării medic-pacient, precum şi a colaborării dintre medici în spiritul deontologiei profesionale şi al colegialităţii etc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Congres Naţional de Endodonţie, la Oradea Oradea, 22 feb /Agerpres/ - Prima ediţie a 'Congresului naţional de endodonţie' va avea loc la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada 24-27 februarie, fiind organizat de Colegiul Medicilor Dentişti Bihor, Asociaţia Medicilor Dentişti Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea...
Bihor: Congres Naţional de Endodonţie, la Facultatea de Medicină Oradea Peste 200 de medici stomatologi din Oradea şi din marile centre universitare din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, participă, în perioada 24-27 februarie, la Facultatea de Medicină din Oradea, la Congresul Naţional de Endodonţie, organizat pentru prima dată în Bihor de Asociaţia Medicilor Dentişti din...
Bihor: Participare record la ediţia din acest an a Zilelor Medicale Orădene Oradea, 27 nov /Agerpres/ - Cea de a XIX-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene, manifestare de tradiţie a Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, a fost una record faţă de ediţiile anterioare prin numărul de participanţi, numărul de lucrări prezentate, secţiuni noi şi premii speciale.
'Medicina dentară, între teorie şi practică' - congres internaţional la Suceava Suceava va găzdui, timp de trei zile, Congresul internaţional ''Medicina dentară, între teorie şi practică'', la care sunt aşteptaţi peste 150 de medici stomatologi din Germania, Ucraina şi România.
Iaşi: Participare reprezentativă la cel de-al V-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste două sute de specialişti în medicină dentară din întreaga lume se află, în perioada 21-23 martie, la Iaşi, pentru a lua parte la cel de-al V-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie.
Bihor: Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, acreditată şi de încredere Toate specializările Facultăţii de Medicină şi Farmacie, din Universitatea Oradea, au obţinut calificativul 'încredere', sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis să acrediteze şi specializarea Medicină...