Cele mai citite
 


Teleorman: Circa 60% dintre medicii de familie nu vor încheia contractul-cadru cu CAS
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 60% din totalul de 178 de medici de familie din judeţul Teleorman au fost de acord, pe bază de semnătură, să nu încheie noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), susţinând că dacă ar accepta condiţiile de subfinanţare ar valida falimentul propriilor cabinete.
Şeful Patronatului Medicilor de Familie Teleorman, dr. Cătălin Dumitraşcu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că în cazul în care acest contract-cadru ar fi semnat, bolnavii ar putea rămâne fără medicamente compensate, analize de laborator gratuite sau bilete de trimitere la specialişti şi spitale.

Potrivit sursei citate, medicii aşteaptă norme care să îi mulţumească şi să îi determine să îşi schimbe poziţia.

Dr. Cătălin Dumitraşcu crede că s-ar putea lucra şi în luna aprilie, printr-un 'adiţional' la contractul-cadru vechi, dar din luna mai 'situaţia trebuie să intre pe un făgaş normal, fără a fi încălcate drepturile medicilor şi ale pacienţilor'.

'Degeaba ne întâlnim cu reprezentanţii CAS Teleorman, pentru că discuţiile nu au finalitate, măsurile care scad calitatea serviciilor medicale fiind impuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi de Ministerul Sănătăţii', a mai precizat dr. Cătălin Dumitraşcu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Teleorman: CAS a imputat peste 22.620 de lei furnizorilor de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a efectuat în primele şapte luni din acest an circa 130 de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul din sudul ţării, specialiştii instituţiei stabilind o sumă totală imputabilă de peste 22.620 de lei.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Teleorman: Medicii de familie avertizează că vor renunţa la contractul cu CAS Medicii de familie din judeţul Teleorman avertizează că vor trece la organizarea activităţii în regim privat total, renunţând astfel la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Mirela Profir (PMF Dolj): Medicii nu vor mai putea elibera reţete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate în forma impusă de aceasta.