Cele mai citite
 


Bebeluş născut cu malformaţii, adus la Iaşi cu elicopterul SMURD
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipajul medical de pe elicopterul SMURD Iaşi a salvat miercuri viaţa unui copil născut în urmă cu o zi la o maternitate din municipiul Oneşti.
Diana Cimpoeşu, coordonatoarea UPU-SMURD din cadrul Spitalului 'Sf. Spiridon' din Iaşi, a precizat că nou-născutul a fost diagnosticat cu o malformaţie congenitală a tubului digestiv.

Bebeluşul a fost dus la Spitalul de Pediatrie 'Sf. Maria' din Iaşi. Aici, medicii au constatat că acesta are o malformaţie de căi aeriene superioare, atrezie coanală, cauzată de un blocaj al pasajului dintre fosa nazală şi faringe.

Potrivit specialiştilor, un astfel de malformaţie este întâlnită la unul din 60.000 de cazuri.

Nou-născutul urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Neamţ: Operaţiune de salvare a unui bebeluş de 2 luni, cu ajutorul a două elicoptere SMURD O acţiune de salvare contra-cronometru a unui bebeluş în vârstă de 2 luni, care s-a născut cu grave malformaţii cardiace, s-a derulat, vineri, cu sprijinul autorităţilor din judeţele Iaşi, Neamţ şi Mureş.
Vaslui: Nou-născut transportat cu elicopterul la Iaşi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat luni dimineaţă elicopterul SMURD de la Iaşi pentru a transporta la un spital de specialitate un nou-născut cu malformaţii congenitale.
Iaşi: La 15 ani, mamă a unui copil cu malformaţii Copilul unei fete în vârstă de 15 ani, din localitatea Iana, judeţul Vaslui, a fost transferat la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi din cauza unei malformaţii congenitale grave.
Bebeluş de două luni, născut cu o malformaţie congenitală severă la nivelul capului, operat cu succes, la Timişoara Un bebeluş de doar două luni a fost supus în această săptămână unei intervenţii chirurgicale complexe, pe parcursul căreia neurochirurgii timişoreni i-au repoziţionat măduva spinării şi o parte a ţesutului cerebral.
Mureş: Un nou-născut din Iaşi cu probleme cardiace multiple ar putea fi operat la Târgu Mureş Un nou-născut de trei săptămâni, care are probleme cardiace multiple, a fost transportat luni cu elicopterul SMURD de la Iaşi la Târgu Mureş unde urmează cel mai probabil să fie supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de Adulţi şi...