Cele mai citite
 


Bihor: Prefectul a anunţat închiderea a două magazine de etnobotanice
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea a declarat, miercuri, că din cei peste 700 de cumpărători de produse etnobotanice identificaţi în decurs de o lună, 48 sunt minori care au intrat într-un program de consiliere al Poliţiei municipiului Oradea.
Prin ordin al prefectului, a precizat Gavrilă Ghilea, s-a dispus, în 21 februarie, constituirea de echipe mixte, cu reprezentanţi ai mai multor instituţii cu rol de control şi ordine publică şi efectuarea de controale la magazinele cu profil etnobotanic din judeţul Bihor, în număr de trei.

Astfel, au fost legitimate un număr de 718 persoane care au cumpărat produse din magazinele de profil, dintre care au fost identificaţi 48 de minori. Cu aceştia din urmă, lucrătorii din cadrul Compartimentului de Proximitate din poliţia municipiului Oradea au început activitatea de consiliere, minorii fiind invitaţi la sediul instituţiei, împreună cu părinţii.

În total, au fost aplicate sancţiuni în valoare de 67.000 de lei, la trei firme.

'Această acţiune de verificare a activităţii acestor magazine care comercializează etnobotanice va continua şi nu vom ezita să luăm măsurile cele mai dure, atâta vreme cât marfa oferită consumatorilor constituie un pericol pentru sănătate, în primul rând în cazul tinerilor', a menţionat prefectul Ghilea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Un profesor a redeschis un magazin de produse etnobotanice Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a anunţat miercuri că unul din cele trei magazine de etnobotanice, închise de autorităţi, a fost redeschis recent de patronul acestuia, care este chiar un profesor dintr-o comună apropiată de Oradea.
Brăila: Marfă confiscată şi sancţiuni contravenţionale aplicate societăţilor care vând etnobotanice Două societăţi comerciale din Brăila, care comercializează produse etnobotanice, au fost sancţionate contravenţional şi s-au ales cu o parte din marfă confiscată, în urma unei acţiuni de verificare, întreprinse în baza unui ordin emis de prefectul de Brăila, Dumitru Popa, se arată într-un comunicat de...
Bihor: Mii de plicuri cu substanţe psihotrope confiscate de poliţiştii antidrog Mii de plicuri conţinând substanţe cu efecte psihotrope au confiscate joi de poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, a anunţat vineri IPJ Bihor.
Prefectul judeţului Bihor: La Oradea nu mai există niciun magazin de vise Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a declarat miercuri că la Oradea nu mai există niciun magazin 'de vise' deschis, dar a solicitat sprijinul societăţii civile, în special al părinţilor, pentru a se alătura efortului "comun şi necesar" în educarea tinerilor.
Bihor: Reţea de distribuitori de etnobotanice, destructurată Un număr de cinci distribuitori de substanţe etnobotanice au fost reţinuţi, joi, în urma a cinci percheziţii domiciliare efectuate de poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea.
Timiş: Etnobotanice, descoperite de poliţişti într-un autoturism Aproximativ 500 de grame de produse etnobotanice au fost descoperite într-un autoturism de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Timişoara şi cu ofiţerii Brigăzii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara.