Cele mai citite
 


Timiş: Femeie cu malarie, în stare gravă, la spital
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie de 65 de ani - medic pensionar- este internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara cu diagnosticul de malarie, boala fiind contactată de pacientă în spaţiul african.
'Femeia este din Timişoara, dar a călătorit în Ghana şi acolo a contractat boala. Este internată la terapie intensivă, de două zile. Evoluţia este severă, prezentând şi complicaţii', a declarat miercuri dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului.

Problema cea mai mare este că spitalul nu are la dispoziţie medicamentele necesare pentru malarie, întrucât în România boala a fost eradicată şi nu apare decât dacă pacientul a fost infestat cu malarie în ţări exotice.

'Noi nu avem medicamentul necesar în spital, nu are nici Spitalul din Szeged (Ungaria), astfel că am solicitat tabletele din Germania. Am reuşit să găsim, totuşi, în farmacie la noi un medicament care se poate administra în astfel de cazuri, dar aşteptăm şi medicamentele din Germania', a precizat Musta.

În urmă cu patru ani, un bărbat de 40 de ani a decedat după ce a revenit de la muncă din Guineea (Africa), bolnav de malarie. El s-a prezentat foarte târziu la medic, deoarece credea că are o viroză respiratorie pe care încerca să o trateze acasă. Anul trecut, o studentă s-a vindecat după tratamentul administrat de medicii timişoreni.

Deşi antidotul îmotriva muşcăturii de ţânţar anofel, care provoacă malaria, nu se află în România, cei care călătoresc în spaţii expuse acestui risc de contaminare, pot lua, profilactic, medicaţia specifică în aeroporturile ţărilor respective.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Femeia bolnavă de malarie a decedat Timişoara, 17 mar /Agerpres/ - Femeia bolnavă de malarie, internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, a decedat în urma unui stop cardio-respirator.
Timiş: La Spitalul de Boli Infecţioase a fost inaugurată secţia de Anestezie-Terapie Intensivă La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a fost inaugurată, miercuri, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), la standarde europene, astfel că internaţii în stare gravă vor avea şanse mai mari de supravieţuire, iar medicii de specialitate îşi vor putea completa veniturile lucrând...
Timiş: Gripa nouă a făcut a patra victimă Gripa nouă a făcut, vineri, cea de-a patra victimă în judeţul Timiş, aceasta fiind o femeie de 54 de ani, transferată la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, în stare gravă, transmite corespondentul AGERPRES.
Timiş: 'Plămânul artificial' a fost folosit cu succes la un pacient suspectat de gripă porcină Dispozitivul numit 'plămân artificial', folosit pentru prima dată în România la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Judeţean Timişoara, i-a salvat viaţa unui tânăr internat la finele săptămânii trecute în stare gravă, fiind suspectat că ar avea gripă porcină.
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.
Timiş: Spitalul 'Victor Babeş' n-are bani pentru concentratoare de oxigen Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara se află în imposibilitate de a achiziţiona concentratoare cu oxigen, preferând să le închirieze.