Cele mai citite
 


Revascularizarea inimii cu ajutorul undelor acustice - CardioFort
joi, 17 martie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

 

 

Generalităţi
Inima primeşte oxigen şi substanţe nutritive prin arterele coronare.
În anumite împrejurări, în deosebi cand peretele arterelor se îngroaşă, lumenul arterelor se micşorează sau se astupă complet. Acest fenomen se produce datorită procesului ce începe din tinereţe numit - ateroscleroză.

 

Afecţiunile cardiacereprezintăprincipala cauză de deces a românilor de vârstă medie, ateroscreloza fiind una dintre cele mai importante. Cardiopatia ischemică (CI) este cea mai frecventă boală întalnită atât în ţara noastră, cât şi la nivel mondial. Cardiopatie înseamnă îmbolnăvirea inimii, iar ischemie înseamnă irigare insuficientă. Manifestările (semnalele) ischemiei (irigării insuficiente) pot fi sub mai multe forme: angina pectorală, infarctul miocardic, insuficienţa cardiacă, tulburări de ritm, moarte subită.
Pacienţii care suferă de aceste afecţiuni au frecvent simptome care le afectează calitatea vieţii, astfel durerea (angina) în spatele sternului este principala manifestare a unei cardiopatii ischemice. Afecţiunile cardiace reprezintă o provocare majoră pentru medicul cardiolog, chirurgul cardio-vascular, dar şi pentru producătorii de aparatură medicală specializată.
 
Mortalitate şi prevalenţă
Mortalitatea cardiovasculară este responsabilă de peste 60 % din mortalitatea generală în România. Numărul pacienţilor bolnavi de cardiopatie ischemică, aflaţi în evidenţele MS, se ridică la aproape 1 milion de cazuri. Cardiopatia ischemică (angina pectorală, infarctul miocardic, insuficienţa cardiacă) se află pe primul loc în topul cauzelor de deces din România (din 100 decese 60 sunt produse de bolile cardiovasculare). În fiecare an bolile cardiovasculare produc aproape 60000 de decese - conform statisticilor oferite de Ministerului Sănătăţii pt anul 2008.
 
Cele mai noi tratamente de revascularizare a inimii
Cu tot tratamentul maximal aplicat bolnavilor cu cardiopatie ishemică, un număr de bolnavi rămân cu angina pectorală (angina refractară), iar la alţii angina apare dupa un interval de timp de la aplicarea metodelor clasice de tratament.
Prevalenţa anginei refractare:
-41% din cazurile de angină pectorală tratată farmacologic cu scheme medicamentoase complete, dupa un an de tratament, manifestă recurenţa anginei;
-24 – 30,3% din pacienţii cu by-pass aorto-coronarian au recurenţa anginei în primul an de la intervenţie şi 40% din aceştia în primii 6 ani;
-dupa PTCA (angioplastia coronariană percutanată transluminală): 25 -31% din pacienţi au angina la 2 ani de la intervenţie.
Noua metodă de tratament utilizată în cardiologie foloseşte undele acustice, cu ajutorul cărora circulaţia în zonele afectate de boala arterelor coronare este refăcută. Metoda este utilă mai ales pentru pacienţii cu angină pectorală la care angina pectorală nu răspunde la tratamentul recomandat sau la pacienţii cu angină pectorală care nu pot beneficia de operaţia de bypass sau angioplastie cu implantare de stent (vase coronarine prea mici, riscul operaţiei prea mare, afecţiuni asociate ce contraindică procedurile sau bolnavul nu este de acord cu operaţia).
 
 Detalii Tratament CardioFort
Tratamentul se aplică cu ajutorul unui  aparat de ultimă generaţie, un    echipament medical complex în care  sunt integrate 3 aparate :
- electrocardiograf
- ecocardiografcare (ce poate detecta zona în care  vascularizaţia inimii este deficitară)
- emiţător de unde acustice (undele acustice sunt dirijate în zona de suferinţă a inimii, zona ischemică, unde produc dezvoltarea circulaţiei coronariene)
 
 
 
Beneficiile şi rezultatele CardioFort:
- intervenţia nu necesită spitalizare;
- intervenţia nu necesită anestezie;
- timp de tratament redus;
- monitorizarea intervenţiei în timp real;
- efecte rapide de revascularizare şi ameliorare a durerii;
- stimularea formării de noi vase de sânge (angiogeneza);
- îmbunatăţirea anginei pectorale şi a funcţiei cardiace;
- îmbunatăţirea capacităţii de efort;
- îmbunatăţirea calităţii vieţii
Metoda aceasta de tratament nu are efecte secundare (fără durere, fara aritmii, fara embolism arterial..etc)

 
 
În urma tratamentului se înregistrează o diminuare a zonei cu irigare deficitară la pacienţii:
 
 
 
 

- cu angină pectorală (durere);
- care nu pot face sau refuză să facă operaţie (Bypass);
- care nu pot face sau refuză să implanteze stenturi;
- la care tratamentul cu medicamente are efecte slabe sau ineficiente
 
Gratuităţi şi reduceri
Tratamentul CardioFort este o premieră în sistemul privat din România, atât prin inovaţia din domeniu, dar şi prin caracterul noninvaziv al intervenţiei.
In perioada 21 martie 2011 - 30 aprilie 2011, în cadrul campaniei “Fara ea nu poti iubi Gral Medical vă oferă o consultaţie gratuită la specialistul cardiolog şi reducere 20% pentru intervenţia CardioFort şi orice investigaţie suplimentară necesară pentru întocmirea dosarului de calificare, efectuată la Gral Medical.
 
Mai multe detalii legate de tratamentul revoluţionar puteţi obţine la Call Center:
 021-323.00.00(02), mobil: 0724-242.259
sau online pe site-ul oficial al companiei: www.gralmedical.ro , Clinica de Diagnostic Gral Medical - Str. Traian Popovici (Fosta Unităţii) nr. 79-91, sector 3, Bucureşti

 

Notare
Comentarii
de dinca nastase
Eu sunt un bolnav cardiac cu triplu baypass coronarian si rezectie de anevrism ventricular stang si sunt deosebit de interesat de o asemenea metoda , intrucat doua din baypasuri s-au infundat.Daca rezultatele sunt cele prezentate , este o metoda extraordinara, felicitari Medipedia si multumiri pentru informarile bine documentate si extrem de folositoare in unele cazuri. Mai ramane pretul daca nu este prohibitiv atunci intradevar este o mare realizare.

de iancu eugen
prezentati mai multe informatii si cazuri rezovate

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
“Fără ea nu putem iubi” (Campanie de prevenţie şi tratament a afecţiunilor cardiace) Gral Medical anunţă lansarea campaniei “Fără ea nu putem iubi”, campanie dedicată noilor tratamente folosite în cardiologie. Campania se desfăşoară pe o perioadă de 1 lună şi jumătate (21 Martie - 30 Aprilie 2011) şi va fi dedicată informării şi conştientizării pacienţilor cu privire la ...
O nouă metodă de tratament de revascularizare a inimii O nouă metodă de tratament de revascularizare a inimii va fi utilizată pentru prima dată în cardiologia din România la Clinica de Diagnostic Gral Medical. Tratamentul, o premieră în sistemul privat atât prin inovaţie, cât şi prin caracterul noninvaziv al intervenţiei, se utilizează în cardiologie şi...
CardioFort - revascularizarea miocardului (cardiopatie ischemica, angina pectorala) - CSID Oana Cuzino prezinta in cadrul emisiunii Ce se intampla doctore un reportaj dedicat noii metode de revascularizare a inimii fara operatie - tratamentul CardioFort, disponibil in premiera in Romania in cadrul Clinicii de Diagnostic Gral. Aproape 1 milion de romani sufera de cardiopatie ischemica, bolile...
O nouă terapie pentru insuficienţa cardiacă cronică, prezentată la Sinaia Bucureşti, 8 oct /Agerpres/ - Rezultatele celui mai mare studiu din ultimul deceniu privind insuficienţa cardiacă SHIFT a fost prezentat, vineri, în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie de la Sinaia.
În fiecare zi 40 de oameni mor prin infarct de miocard Boala coronariană ischemică, cunoscută de asemenea şi cu denumirea de cardiopatie ischemică, este cea mai comună manifestare a bolilor cardiovasculare.
Angina pectorala Angina pectorala este principala cauza a durerilor toracice dupa varsta de 35-40 de ani. Angina pectorala este una din formele de manifestare a cardiopatiei ischemice dureroase alaturi de angina instabila si infarctul miocardic.