Cele mai citite
 


Timiş: Femeia bolnavă de malarie a decedat
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 17 mar /Agerpres/ - Femeia bolnavă de malarie, internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, a decedat în urma unui stop cardio-respirator.
Pacienta, medic pensionar, în vârstă de aproape 70 de ani, fusese internată la începutul săptămânii, la terapie intensivă, după ce contractase boala în timpul unei vizite în Ghana Ecuatorială.
Medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului 'Victor Babeş', a declarat, joi, pentru AGERPRES, că a fost vorba despre un caz cu evoluţie severă, deoarece a fost însoţit de complicaţii majore, bolnava având nevoie şi de dializă.
''Noi nu aveam medicamentul necesar în spital, nici la Spitalul din Szeged (Ungaria) nu aveau, astfel că am solicitat tabletele din Germania. Am reuşit să găsim, totuşi, în farmacie la noi un medicament care se poate administra în astfel de cazuri'', a precizat Musta.
În urmă cu patru ani, un bărbat de 40 de ani a decedat la Timişoara, după ce a revenit de la muncă din Guineea (Africa), bolnav de malarie. El s-a prezentat foarte târziu la medic, crezând că are o viroză respiratorie, pe care încerca să o trateze acasă. Anul trecut, o studentă s-a vindecat după tratamentul administrat de medicii timişoreni.
Deşi antidotul împotriva muşcăturii de ţânţar Anofel, care provoacă malaria, nu se află în România, cei care călătoresc în spaţii expuse acestui risc de contaminare pot lua, profilactic, medicaţia specifică în farmaciile din aeroporturile ţărilor respective.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Femeie cu malarie, în stare gravă, la spital O femeie de 65 de ani - medic pensionar- este internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara cu diagnosticul de malarie, boala fiind contactată de pacientă în spaţiul african.
Timiş: La Spitalul de Boli Infecţioase a fost inaugurată secţia de Anestezie-Terapie Intensivă La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a fost inaugurată, miercuri, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), la standarde europene, astfel că internaţii în stare gravă vor avea şanse mai mari de supravieţuire, iar medicii de specialitate îşi vor putea completa veniturile lucrând...
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.
Timiş: Spitalul 'Victor Babeş' n-are bani pentru concentratoare de oxigen Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara se află în imposibilitate de a achiziţiona concentratoare cu oxigen, preferând să le închirieze.
Timiş: Horia Cristian estimează apariţia unui nou val epidemic de gripă B Timişoara, 4 mar /Agerpres/ - Numărul cazurilor de gripă cu virus B l-a depăşit, în acest sezon, pe cel provocat de virusul AH1N1 şi în condiţiile în care românii s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1, nu pentru gripa B, se anunţă un nou val epidemic de gripă, care poate duce la un număr mare de decese...
Timiş: 'Plămânul artificial' a fost folosit cu succes la un pacient suspectat de gripă porcină Dispozitivul numit 'plămân artificial', folosit pentru prima dată în România la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Judeţean Timişoara, i-a salvat viaţa unui tânăr internat la finele săptămânii trecute în stare gravă, fiind suspectat că ar avea gripă porcină.