Cele mai citite
 


Mehedinţi: Apă potabilă la cisternă pentru locuitorii din satul Valea Copcii
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta Turnu Severin, 17 mar /Agerpres/ - Primăria comunei Şimian a decis joi să îi alimenteze cu apă potabilă pe locuitorii din satul Valea Copcii cu ajutorul unei cisterne cu o capacitate de 7.000 litri.
Primarul Ion Ghinescu a declarat, pentru AGERPRES, că măsura a fost impusă întrucât apa din toate cele cinci fântâni publice este infestată cu nitriţi şi nitraţi, iar autorităţile sanitare au interzis utilizarea ei de către cele aproape 100 de familii din localitate.
'Am pus plăci avertizoare că este un risc pentru cetăţeni să utilizeze aceste izvoare. Pentru a nu crea probleme de sănătate, am recurs la metoda de aprovizionare cu cisterna, apa transportată dispunând de certificat de calitate', a precizat Ghinescu.
În perioada care urmează, atât fântânile publice, cât şi cele din gospodăriile particulare vor fi tratate cu substanţe clorice, iar în perspectivă se intenţionează promovarea unui proiect de investiţii pentru aducţiunea apei potabile de la un puţ de mare adâncime.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi:Apa din aproape jumătate din fântânile publice din Drobeta Turnu Severin, contaminată cu nitraţi Parametrii chimici şi bacteriologici ai apei din şapte din cele douăsprezece fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespund normelor şi depăşesc valorile admise, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Romaniţa...
Mehedinţi: Investiţii în infrastructura spitalicească de oncologie a municipiului Drobeta Turnu Severin Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a alocat suma de 726.000 lei pentru amenajarea unei noi secţii de oncologie în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii, Cristian Jianu.
Mehedinţi: Puncte de prim ajutor împotriva caniculei, la Drobeta Turnu Severin Drobeta Turnu Severin, 4 aug /Agerpres/ - În municipiul Drobeta Turnu Severin au fost amplasate, în zonele aglomerate, opt centre de prim ajutor pentru protejarea cetăţenilor împotriva caniculei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, viceprimarul Mircea Grosu.
Mehedinţi: Alimentarea cu apă potabilă a locuitorilor din Orşova e sistată Viceprimarul municipiului Orşova, Constantin Negulescu, a declarat marţi pentru AGERPRES că furnizarea apei potabile a fost sistată, staţia de tratare fiind deocamdată deconectată de la linia electrică.
Mehedinţi: Fântânile din Valea Copcii, otrăvite cu nitriţi şi nitraţi Apa din fântânile publice din localitatea Valea Copcii nu este potabilă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Calitatea apei Dunării, monitorizată de autorităţile sanitare Drobeta Turnu Severin, 9 oct /Agerpres/ - Specialiştii laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi monitorizează calitatea apei fluviului Dunărea, a precizat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Mihaela Mergea.