Cele mai citite
 


China somează Japonia să furnizeze imformaţii rapide cu privire la nivelul de radiaţie înregistrat
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Beijing, 17 mar /Agerpres/ - Guvernul chinez a somat Japonia să furnizeze informaţii prompte şi corecte cu privire la orice modificare înregistrată în ceea ce priveşte scurgerile de radiaţii de la centrala de la Fukushima, afectată de cutremurul şi de tsunamiul produse vineri, transmite joi Reuters.
'Lumea este foarte atentă în ceea ce priveşte scurgerile de radiaţii din Japonia, iar statul nipon a luat măsuri de urgenţă pentru a ţine sub control acest fapt', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Jiang Yu.

'Sperăm că Japonia va comunica lumii detalii despre această chestiune, într-o manieră corectă şi cât mai rapidă', a mai spus Yu.

Presa japoneză a criticat atât modul în care guvernul a acţionat în cazul dezastrului de la Fukushima, cât şi pe operatorul Tokyo Electric Power Co., pentru faptul că nu a oferit informaţii suficiente în legătură cu incidentul produs.

Oficialităţile se tem de faptul că o emisie semnificativă de radiaţii ar putea reprezenta un risc pentru sănătatea populaţiei, iar China şi alte ţări au început să măsoare nivelurile de radiaţie.

Până în acest moment, nu s-au înregistrat niveluri de radiaţie peste limitele normale pe teritoriul Chinei.

China a suspendat miercuri procesul de aprobare pentru construirea de noi centrale nucleare, în vederea revizuirii standardelor de siguranţă după accidentele de la centrala japoneză Fukushima, conform declaraţiei publicate miercuri, după şedinţa Consiliului de Stat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emisiile de radiaţii provoacă îngrijorări în legătură cu siguranţa alimentelor provenite din Japonia Seul, 14 mar /Agerpres/ - Consumatorii sud-coreeni sunt din ce în ce mai îngrijoraţi în legătură cu siguranţa alimentelor importate din Japonia, ca urmare a emisiilor de radiaţii înregistrate la centrala nucleară de la Fukushima, afectată de cutremurul devastator de vineri, au afirmat marţi surse din...
Frontul de aer radioactiv din Japonia va fi dus de vânt spre SUA, estimează experţii Washington, 17 mar /Agerpres/ - Organizaţia Tratatului pentru Interzicerea Totală a Experienţelor Nucleare (CTBT) estimează că frontul de aer radioactiv format în urma emanaţiilor de la reactoarele avariate de la centrala Fukushima-1 (nord-est), va traversa joi Oceanul Pacific şi va ajunge în Insulele...
Riscul scurgerilor nucleare pentru sănătatea publică în Japonia este minim /OMS/ Geneva /Elveţia/, 15 mar /Agerpres/ - Riscurile pentru sănătatea publică provocate de scurgerile radioactive survenite în centralele nucleare avariate din Japonia sunt minime, a estimat luni Organizaţia Mondială pentru Sănătate /OMS/, răspunzând neliniştii crescânde faţă de ameninţarea nucleară.
Nivelul de radiaţii, dublu decât se estimase în zona Fukushima, Japonia nepregătită pentru o catastrofă nucleară Japonia a apreciat că nivelul radiaţiilor emanate în prima săptămână după grava avariere a centralei nucleare de la Fukushima, la 11 martie, a fost de două ori mai mare decât se estimase iniţail, transmite BBC marţi, relatând că eaceste date au fost publicate în contextul demarării de către un grup de...
Seism în Japonia: GSK suspendă activitatea unei uzine pentru câteva zile Tokio, 11 mar /Agerpres/ - Grupul farmaceutic britanic GloaxoSmithKline (GSK) a anunţat vineri că va suspenda timp de câteva zile producţia la o uzină situată în Japonia, ca urmare a unor pagube uşoare provocate de puternicul seism care a afectat arhipelagul, relatează AFP.
Despre buna folosire a pastilelor de iod Paris, 18 mar /Agerpres/ - Spre deosebire de Statele Unite, unde farmaciile de pe coasta de vest şi-au epuizat stocurile de iod stabil, un asemenea demers este complet inutil în Franţa, după cum estimează autorităţile sanitar-medicale, scrie Le Figaro în ediţia de joi.