Cele mai citite
 


O pastilă non-hormonală le-ar putea asigura femeilor contracepţia fără efecte secundare
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Tensiunea arteriala, Oncologie, Endocrinologie
 

Cercetătorii au făcut o descoperire care creează posibilitatea obţinerii unei pastile contraceptive care nu este bazată pe hormoni, informează ziarul britanic Daily Mail.

Experimentele de laborator arată că un hormon eliberat de ovulul care este gata de a fi fertilizat acţionează ca un mesaj de chemare pentru spermatozoid, acesta reacţionând în mai puţin de o secundă. Descoperirea, publicată în jurnalul ştiinţific Nature, creează posibilitatea de a dezvolta contraceptive fără hormoni care să oprească semnalul.

Pastilele contraceptive create în anii 1960 utilizează hormoni pentru a suprima ovulaţia (eliberarea unui ovul) la femei şi, deşi sunt în mare parte sigure, pot avea efecte secundare periculoase - risc crescut de formare a cheagurilor de sânge, hipertensiune arterială sau cancer la sân.

Cercetătorul Polina Lishko şi colegii săi de la Universitatea California din San Francisco au efectuat experimente asupra spermatozoizilor de şoareci şi umani pentru a stabili cum detectează aceştia dacă un ovul este gata de a fi fertilizat, prin măsurarea impulsurilor electrice care îi propulsează, descoperind că acestea cresc în intensitate atunci când celulele din jurul ovulului eliberează un hormon numit progesteron.

Cercetătorii susţin că au descoperit în spermă o substanţă chimică numită CatSper care este atrasă de progesteron şi că este acum posibilă crearea unei pastile non-hormonale care să împiedice acest proces şi să oprească spermatozoizii de la a se îndrepta spre ovul.

Dr Lishko afirmă: 'Am rezolvat în sfârşit dilema efectului progesteronului asupra spermatozoizilor umani. Aceasta reprezintă o ţintă promiţătoare pentru dezvoltarea unei noi clase de contraceptive non-hormonale'.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contraceptivele orale - influenteaza sau nu greutatea Pastilele contraceptive sunt de mai multi ani cele mai „populare” metode de contraceptie, si cu toate acestea printre cele mai controversate. Pastilele anticonceptionale au fost introduse pentru prima oara pe piata in anul 1960, de atunci si pana in prezent calitatea acestora s-a imbunatatit simtitor...
Contraceptia hormonala: tipuri, beneficii, riscuri Ce presupune? Contraceptia hormonala este o metoda prin care se sisteaza ovulatia sau o metoda prin care se formeaza o bariera impotriva spermatozoizilor, practic ovarele sunt puse in repaus si astfel nu se produce ovulatie, deci nu are cum sa survina o sarcina.
Controlul sarcinii aduce pe lume copii fericiţi Contracepţia în antichitate Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au fost preocupaţi de contracepţie. Deşi, unele par greu de imaginat iată câteva din metode folosite de strămoşii noştri:
Unele pilule contraceptive dublează riscul de cancer la sân (studiu) Femeile care iau pilule contraceptive prezintă risc dublu de a dezvolta cancer de sân, iar acest risc creşte în funcţie de doza de hormoni conţinută de tablete, relevă un nou studiu citat vineri de The Telegraph.
Contracepţia permite salvarea vieţii a 250.000 de femei în fiecare an /studiu/ Contracepţia permite salvarea vieţii a 250.000 de femei anual în întreaga lume, dar dacă toate femeile ar dispune de mijloace adecvate de contracepţie acest număr ar creşte cu încă 100.000, relevă două studii făcute publice marţi, citate de AFP.
Pilula contraceptivă pentru bărbaţi ar putea ajunge în farmacii în viitorul apropiat Bărbaţii vor putea în curând să ia o pastilă contraceptivă fără niciun fel de efecte secundare, conform oamenilor de ştiinţă, transmite publicaţia britanică Daily Mail.