Cele mai citite
 


Două prime cazuri de gripă porcină în Macedonia
duminică, 5 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Skopje, 5 iul /Agerpres/ - Două prime cazuri de infecţie cu virusul A /H1N1/ al gripei porcine au fost detectate în Macedonia, dar persoanele infectate au fost deja vindecate, a anunţat ministrul macedonean al sănătăţii, Bujar Osmani.

"Rezultatele ultimelor analize făcute într-un laborator de referinţă din Londra au arătat că cele două persoane au fost testate pozitiv la gripa A /H1N1/", a indicat Osmani.

"Aceste două persoane au fost deja complet vindecate şi o propagare eventuală a maladiei a fost împiedicată", a adăugat el.

Potrivit ministrului, citat de AFP, aceste două persoane, care s-au aflat într-o ţară unde gripa porcină este deja în extindere, au fost spitalizate la Skopje în urmă cu o săptămână cu simptome similare celor provocate de virusul A /H1N1/.

Macedonia nu dispune de un laborator ce ar putea să facă analize fiabile şi este nevoie ca ele să fie făcute la Londra. Ca urmare a acestor simptome, cele două persoane au fost tratate imediat cu medicamentul Tamiflu în aşteptarea rezultatelor laboratorului londonez şi ele au fost vindecate, potrivit ministrului.

Toţi cei care au fost în contact cu aceste două persoane au fost supravegheaţi atent, dar nicio nouă infecţie nu a fost detectată până în prezent, potrivit lui Osmani.

În urma proclamării pandemiei de gripă porcină de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, Macedonia a întărit controlul la frontierele sale, mai ales pe aeroporturi. AGERPRES/(Sorin Calciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Alte opt cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ - Opt cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 au fost confirmate, vineri, de Institutul Naţional Cantacuzino în rândul a 38 de copii sosiţi în ţară joi seara din Marea Britanie, unde au petrecut vacanţa într-o tabără.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.