Cele mai citite
 


Vâlcea: 25 de medici de familie şi-au depus actele pentru a pleca în străinătate
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Râmnicu Vâlcea, 17 mar /Agerpres/ - Un număr de 25 de medici de familie din Vâlcea şi-au depus joi actele la DSP pentru a putea pleca să profeseze în străinătate, a declarat, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie, dr. Cristiana Bărăgănescu.
'Acesta este doar începutul unei forme de protest. Azi au fost 25 de medici de familie la DSP pentru a-şi obţine certificatul de conformitate pentru a putea munci ca medici în străinătate, acolo unde această meserie este respectată şi nu blamată. Din informaţiile pe care le deţin deja sunt 4 medici de familie din Vâlcea care au plecat deja în afară la muncă', a precizat dr. Bărăgănescu.
Preşedinta APMF a mai declarat că medicii vâlceni nu sunt de acord cu bugetul alocat medicamentelor şi nici cu faptul că s-au limitat consultaţiile la maximum 20 pe zi.
'Totodată nu suntem de acord să scriem carduri şi trebuie precizat că sistemul informatic SIUI este foarte prost', consideră dr. Bărăgănescu.
În judeţul Vâlcea sunt înregistraţi aproximativ 220 de medici de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Un singur medic din spitalele vâlcene a plecat la muncă în străinătate Spitalele din judeţul Vâlcea nu au probleme cu plecarea medicilor la muncă în străinătate, cu o singură excepţie înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.
Prahova: Protest inedit al medicilor de familie Ploieşti, 9 mar /Agerpres/ - Aproximativ 50 de medici de familie din judeţul Prahova au mers, miercuri, în grup, la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, pentru a solicita certificatul care atestă specialitatea şi gradul profesional al cadrelor medicale, document necesar pentru ca aceştia să poată...
Doar 4 medici de familie din Vâlcea nu eliberează reţete, potrivit conducerii CJAS Doar patru medici de familie din judeţul Vâlcea au recunoscut că nu eliberează reţete, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul CJAS, Rodica Mărginean.
Vâlcea: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, 11 mar /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă printr-o hotărâre luată vineri, în şedinţă extraordinară de Consiliul Judeţean (CJ).
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.
Cluj: Medicii de familie, în grevă japoneză Cluj-Napoca, 16 mar /Agerpres/ - Medicii de familie din Cluj vor fi toată ziua de miercuri în grevă japoneză. Ei au decis să îşi consulte pacienţii purtând o banderolă albă pe braţ, în semn de protest faţă de prevederile noului contract cadru pentru anul în curs.