Cele mai citite
 


Fotbal: OMS laudă Barcelona pentru intenţia de a interzice fumatul pe Camp Nou
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Madrid, 17 mar /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat intenţia clubului de fotbal FC Barcelona de a interzice fumatul pe stadionul Camp Nou, informează presa iberică, citată de Agerpres.
Directoarea Departamentului sănătate publică şi mediu înconjurător din cadrul OMS, Maria Neira, a precizat că această iniţiativă este 'exemplară' şi 'descurajantă', adăugând că este 'complet de acord' cu orice măsură luată în favoarea sănătăţii publice.
Maria Neira consideră că asemenea acţiuni simbolice, precum cea a campioanei Spaniei, sunt 'foarte oportune' deoarece, în opinia sa 'sportul nu se potriveşte foarte bine' cu tutunul.
FC Barcelona doreşte să transforme Camp Nou într-un spaţiu fără fum, iar conducerea clubului catalan a aprobat lunea trecută o campanie de conştientizare pentru ca suporterii să renunţe la fumat în interiorul arenei.
'Camp Nou fără fum', cum a fost denumită această iniţiativă, doreşte să promoveze 'valorile sănătăţii, sportului, respectului şi protecţiei minorilor', după cum a explicat purtătorul de cuvânt al clubului, Toni Freixa.
În acest sens, ţinând cont şi de prevederile legii antitabac intrată recent în vigoare în Spania, FC Barcelona 'nu va mai permite fumatul pe coridoarele stadionului Camp Nou', a explicat Freixa, adăugând că gruparea blaugrana va derula şi alte acţiuni de recomandare şi conştientizare pentru ca fanii să nu mai fumeze nici în tribune, interdicţie care ar urma să devină obligatorie din sezonul viitor, după aprobarea în adunarea generală a clubului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: Real Madrid - Barcelona, un meci de 140 de decibeli Un meci de talia Real Madrid - FC Barcelona (0-2), care s-a disputat miercuri seara pe stadionul Santiago Bernabeu în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal, generează un zgomot de 140 de decibeli, de două ori mai mult decât nivelul considerat de risc de către Organizaţia Mondială a...
Febra galbenă: Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa o campanie de vaccinare în Angola şi Republica Democrată Congo Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa la începutul lunii august o vastă campanie de vaccinare împotriva febrei galbene, în cadrul căreia vor fi vaccinate 15,5 milioane de persoane din Angola şi Republica Democrată Congo (RDC), a declarat, joi, la Geneva, Bruce Aylward, director general adjunct al...
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
Fotbal: Vedete în campanie împotriva Ebola Vedete ale fotbalului, precum Cristiano Ronaldo, Neymar, Didier Drogba sau Philipp Lahm participă la o "campanie sanitară mondială" pentru a "sensibiliza opinia publică privind lupta contra virusului Ebola", a anunţat luni FIFA, citată de AFP.
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.