Cele mai citite
 


Braşov: Sentinţe favorabile în instanţă în cazul datornicilor la CJAS
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Braşov, 17 mar /Agerpres/ - Magistraţii Judecătoriei Braşov au dat primele sentinţe favorabile unor persoane care figurau cu datorii vechi de cinci ani la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru care nu au fost înştiinţaţi la timp.
Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Braşov, judecătorul Anda Sînpetru, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că deciziile date de judecători până acum în favoarea datornicilor anulează penalităţile calculate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
'Este vorba despre un viciu de formă. Practic, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a emis un titlu executoriu fără a trimite în prealabil un titlu de creanţă', a spus purtătorul de cuvânt.
Aceasta a arătat că personal a soluţionat două dintre dosarele aflate pe rolul instanţei şi a admis contestaţiile.
Penalităţile cu care erau înregistraţi datornicii reprezintă în cele mai multe cazuri jumătate din suma totală pentru care Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a emis titlu executoriu, a susţinut aceasta.
În luna iunie 2010, pe site-ul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a fost publicată lista cu datele personale ale datornicilor, fapt care a creat nemulţumiri în rândul acestora, iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a fost sancţionată de Autoritatea pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.
La sfârşitul anului 2010, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov a trimis somaţii însoţite de ameninţări cu executarea silită către 10.000 dintre cei 31.000 de braşoveni care figurau pe lista datornicilor Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate pe ultimii cinci ani.
Pe rolul instanţei de judecată au început să fie înregistrate acţiuni ale braşovenilor nemulţumiţi, fiind depuse peste 2.000 de acţiuni împotriva Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
''Unele dosare au fost sistate după ce Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a renunţat să mai trimită titlurile executorii şi nu a mai pus în executare o mare parte dintre acestea, iar oamenii au fost chemaţi să-şi clarifice problemele fără a se mai calcula penalizările şi dobânzile de întârziere'', a mai spus judecătoarea Anda Sînpetru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...
Braşov: Titluri executorii pentru datornicii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov a emis 10.128 de titluri executorii pentru cei care nu şi-au plătit contribuţiile la asigurările de sănătate în perioada septembrie-decembrie 2010.
DNA: Fost director la CJAS Alba Iulia, trimis în judecată după ce şi-a recunoscut vinovăţia Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Gheorghe Muntean, fost director relaţii contractuale la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Alba Iulia, acesta recunoscându-şi vinovăţia şi acceptând să fie condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, în...
Braşov: Facturi de milioane de lei neachitate de CJAS spitalelor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov are de achitat spitalelor de stat şi private din Braşov facturi ce însumau la sfârşitul lunii octombrie 9.449.000 lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul de contractări al CJAS, dr. Luminiţa Niţu.
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Braşov: Medici amendaţi pentru emiterea incorectă a concediilor medicale Un număr de 20 de medici dintre cei 75 controlaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în Braşov, Făgăraş şi Codlea au fost amendaţi în perioada 31 mai-9 iunie în baza OUG 158 /2010 privind emiterea de concedii medicale, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele directorul general...