Cele mai citite
 


Suceava: Peste o sută de persoane şi-au pierdut pensia de invaliditate
joi, 17 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 17 mar /Agerpres/ - Un număr de 121 de pensionari suceveni şi-au pierdut pensiile de invaliditate, după acţiunea de verificare începută în luna iulie a anului trecut, a declarat, joi, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, Camelia Chitu.
Potrivit acesteia, au fost verificate 18.299 de dosare de pensie de invaliditate, 121 de persoane fiind depensionate, iar alte 597 au fost trecute din gradul II de invaliditate în gradul III.
Camelia Chitu a precizat că în evidenţele CJP Suceava sunt 33.350 de pensionari de invaliditate şi a explicat că depensionarea persoanelor care beneficiază de o pensie de invaliditate se face la revizuirea dosarului medical, la cererea persoanei care beneficiază de o astfel de pensie, în situaţia în care starea de sănătate se îmbunătăţeşte, precum şi ca urmare a verificării corectitudinii încadrării într-un grad de invaliditate.
Directorul CJP Suceava susţine că în ceea ce îi priveşte pe cei 121 de suceveni care şi-au pierdut pensiile de invaliditate unii dintre aceştia sufereau de boli ale aparatului circulator, alţii de boli ale sistemului nervos, ale sistemului osteorticular, ale aparatului respirator sau aveau tulburări mentale.
În urma controalelor efectuate s-a constatat că starea de sănătate a celor 121 de persoane s-a îmbunătăţit, motiv pentru care s-a luat decizia de a li se anula pensia de invaliditate.
'Persoanele care sunt depensionate redobândesc capacitatea deplină de muncă şi se pot angaja în condiţiile legii sau se pot înscrie la o altă categorie de pensie, în cazul în care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii', a spus Chitu, adăugând că acţiunea de verificare a încadrării într-un anumit grad de invaliditate continuă şi în prezent.
Camelia Chitu a subliniat că, în situaţia în care, în urma acestor controale, va rezulta că dreptul la pensia de invaliditate a fost acordat prin săvârşirea unei infracţiuni, atât beneficiarul pensiei, cât şi persoanele care au participat în orice mod la acest lucru vor răspunde conform legilor în vigoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Galaţi: Zeci de pensionari vor protesta la Bucureşti Galaţi, 29 mar /Agerpres/ - Aproximativ 70 de pensionari gălăţeni, membri ai Alianţei Europensionarilor din România, filiala Galaţi, îmbarcaţi în trei microbuze, vor pleca, miercuri, la Bucureşti, pentru a protesta faţă de condiţiile grele de viaţă impuse de actuala guvernare, a declarat, marţi, pentru...
Harghita: Afecţiunile aparatului circulator şi cele mentale, principalele cauze ale pensionarilor pe caz de boala Cei mai mul?i dintre harghitenii care sunt pensiona?i pe caz de boala sufera de afec?iuni ale aparatului circulator oi de boli mentale.
Suceava: Circa 7.000 de lei imputaţi medicilor după ce au prescris reţete compensate 90% unor pacienţi Un număr de 26 de medici de familie au fost penalizaţi, în urma acţiunilor de control ale CJAS Suceava, fiindu-le imputată suma totală de 6.886,12 lei, după ce au eliberat mai multe reţete în regim de compensare 90% unor pacienţi pensionari săraci.
Suceava: Mai multe bilete de tratament pentru pensionari Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat, joi, că judeţul Suceava a primit, pentru acest an, mai multe bilete de tratament pentru pensionari, respectiv 5009 bilete, distribuite prin Casa Judeţeană de Pensii, mai mult cu 61 faţă de anul 2011.
Bolile aparatului cardiovascular, tumorile şi bolile aparatului respirator, primele cauze de deces ale populaţiei Craiovei Craiova, 28 mar /Agerpres/ - Bolile aparatului cardiovascular, tumorile şi bolile aparatului respirator au fost în anul 2015 primele trei cauze de deces în rândul populaţiei Craiovei, iar mortalitatea generală înregistrează un indice de 8,59 ‰, valoare sub rata medie a mediului urban din Dolj şi cu un...