Cele mai citite
 


Gripă porcină: o tulpină rezistentă la Tamiflu descoperită la Hong Kong
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Hong Kong, 3 iul /Agerpres/ - O tulpină a virusului gripei porcine A /H1N1/ rezistentă la vaccinul Tamiflu a fost descoperită vineri, la Hong Kong, a anunţat site-ul departamentului sănătăţii local, preluat de AFP.

"Este pentru prima dată când se descoperă un caz rezistent la Tamiflu" în Hong Kong, a afirmat un purtător de cuvânt al instituţiei.

Această descoperire a fost făcută cu ocazia unor teste de rutină privind reacţia virusului la vaccinuri antivirale, conform aceleiaşi surse.

Tulpina a fost izolată pornind de la un eşantion prelevat de la o adolescentă de 16 ani sosită luna trecută din San Francisco la Hong Kong.

Tânăra a fost internată la un spital, unde a decis să nu se vaccineze cu Tamiflu şi de unde s-a externat după o săptămână.

În schimb, aceeaşi tulpină reacţionează la Relenza, un alt antiviral utilizat în astfel de cazuri, a subliniat departamentul sănătăţii din Hong Kong.

Joi, grupul farmaceutic elveţian Roche a recunoscut apariţia în decurs de o săptămână a celui de-al doilea caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu.

Primul a fost cazul unei tinere din Japonia, al cărei fiu contaminat cu virusul gripei porcine a fost tratat cu Relenza, produs de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK). Mamei i s-a administrat Tamiflu, însă a dovedit rezistenţă la medicamentul produs de Roche.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a insistat că-şi menţine recomandarea pentru Tamiflu şi Relenza, utilizate până acum împotriva virusului gripei porcine. AGERPRES/(Florence Bedreagă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Roche anunţă că a depistat 13 cazuri de gripă A rezistente la Tamiflu Gigantul farmaceutic elveţian Roche Holding AG a anunţat că a fost informat cu privire la existenţa a 13 cazuri de gripă porcină care au devenit rezistente la medicamentul său antiviral Tamiflu, relatează, luni, agenţia Associated Press.
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...
Tamiflu nu ar trebui prescris copiilor /studiu britanic British Medical Journal (BMJ)/ Medicamentele antigripale precum Tamiflu nu ar trebui prescrise copiilor, deoarece efectele indezirabile depăşesc beneficiile, avertizează o echipă de medici britanici, într-un articol apărut luni în ediţia online a publicaţiei British Medical Journal (BMJ), transmite...
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Virusul AH1N1, contractat de nouă persoane în şase zile Virusul AH1N1 a afectat în perioada 31 august - 6 septembrie nouă oameni, totalul persoanelor infectate la nivel naţional ajungând la 316, informează un comunicat remis luni de Ministerul Sănătăţii.