Cele mai citite
 


Iaşi: Etnobotanicele, subiect de dezbatere pentru studenţi
vineri, 18 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sute de studenţi şi elevi au luat parte, joi, la conferinţa 'Etnobotanicele: Capcana vânzătorilor de vise', organizată la Univeristatea Petre Andrei din Iaşi, pentru a afla ce sunt etnobotanicele, care este efectul lor pe termen lung, motivaţiile care îi împing pe tineri să le consume şi cui pot cere ajutor cei care au căzut în capcana drogurilor.
În timpul dezbaterilor, organizatorii au subliniat că fenomenul plantelor etnobotanice este unul complex şi nu poate fi abordat doar din perspectiva efectelor pe care le are asupra comportamentului. Conform participanţilor, este mai eficient să abordezi problema din mai multe unghiuri, să înţelegi care sunt cauzele fenomenului, motivaţiile tinerilor care ajung într-un moment al vieţii lor să consume droguri şi să le oferi informaţiile pentru a face alegeri în cunoştinţă de cauză.

'Este îngrijorător ce se întâmplă. Am fost consternată să văd cum tineri cu vârste fragede consumau etnobotanice si motivau că nu văd nici un rău în asta pentru că şi bunica le dădea ceai de muşeţel. Dacă fiecare dintre dumneavoastră conştientizează pericolul consumului acestor produse şi îi informează şi pe ceilalţi e deja un câştig foarte mare', afirmă psihologul Mihaela Ghircoiaş, de la Spitalul de Pediatrie 'Sf Maria'.

La întâlnirea cu liceenii şi studenţii a fost prezent şi scms. Romică Ichim, directorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA). Acesta i-a îndemnat pe tineri să ceară ajutor sau informaţii pentru consiliere şi asistenţă.
La rândul său, preşedintele UPA din Iaşi, Sorin Bocancea, a adus în discuţie şi o posibilă explicaţie pentru care etnobotanicele s-au bucurat de un periculos succes în rândul tinerilor.
'Dacă terorismul e arma săracului, etnobotanicele sunt drogul săracului. Etnobotanice poţi lua şi cu restul de la pâine şi asta le face mult prea accesibile tinerilor', a apreciat conf. univ.dr. Sorin Bocancea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Specialiştii avertizează asupra creşterii numărului celor care consumă etnobotanice Autorităţile şi societatea civilă ar trebui să se implice mai mult pentru stoparea creşterii numărului consumatorilor de plante cu efect halucinogen, cunoscute sub numele de plante etnobotanice, consum care a devenit un adevărat fenomen în rândul elevilor şi studenţilor, susţin reprezentanţii Centrului...
Iaşi: Sute de studenţi medicinişti, prezenţi la conferinţa privind oportunităţile de consiliere Peste 400 de studenţi medicinişti din Iaşi au luat parte, marţi, la o nouă ediţie a conferinţei "Oportunităţi în abordarea interdisciplinară a consilierii studenţilor de medicină şi medicină dentară" din cadrul proiectului 'Consiliere profesionala pentru studenţii în medicina şi program integrat de practica...
Iaşi: Studenţii medicinişti au dezbătut condiţia medicului în România Peste o sută de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi au participat sâmbătă după-amiază la o dezbatere cu tema "Condiţia medicului în România".
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...
Reţeaua Interinstituţională Antidrog Iaşi, reactivată Reţeaua Interinstituţională Antidrog Iaşi a fost reactivată, miercuri, cu ocazia unei întâlniri de lucru a membrilor, instituţii guvernamentale şi nonguvernamentale.
Iaşi: Studenţii medicinişti de la UMF Gr. T Popa, consiliaţi în vederea alegerea specializării Peste 450 de studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Iaşi vor fi consiliaţi în cadrul Centrului MedVISE în vederea construirii carierei profesionale, în cadrul proiectului european 'Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes'.