Cele mai citite
 


Cluj: Peste 50 de medici clujeni au depus la DSP cereri pentru a putea munci în străinătate
vineri, 18 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 50 de medici de familie au depus, joi, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj, cereri pentru a primi certificate de conformitate, care le vor permite să lucreze în străinătate.
Doctorii au explicat că au depus cererile în grup mai mult pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de prevederile noului contract-cadru pentru anul în curs, care îi obligă la câteva lucruri pe care le consideră incorecte.

''Vrem să semnalăm autorităţilor din sănătate că avem şi alte opţiuni şi de aceea am ales această formă de protest faţă de contractul-cadrul pe 2011-2012, care va intra în vigoare de la 1 aprilie. An de an, asistenţa primară suferă, pacienţii suferă, iar noi încercăm să atragem atenţia că acest contract cadru se poate modifica. De ce să ne certăm cu cei de la CNAS sau Ministerul Sănătăţii, mai bine plecăm din ţară'', a spus medicul Ioan Mureşan.
Un alt medic a explicat că are mii de pacienţi şi că noile prevederi ale contractului-cadru fac viaţa grea atât medicilor, cât şi celor pe care îi tratează. Dr. Livia Ghiuriţan a spus că în aceste condiţii medicii, chiar dacă au o vechime de peste 30 de ani, cum este cazul ei, vor prefera să plece din ţară.

''După atâţia ani voi ajunge să am un venit pe care o să-l consider inacceptabil. Vom da bir cu fugiţii şi vom fi nevoiţi să închidem cabinetele pentru că nu le vom putea întreţine cu banii alocaţi'', a spus dr. Ghiuriţan.
Cei peste 50 de medici au depus, joi, cererile la DSP Cluj, după ce miercuri au declanşat o grevă japoneză în timpul căreia au efectuat consultaţiile cu banderolă albă pe braţ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Medicii de familie, în grevă japoneză Cluj-Napoca, 16 mar /Agerpres/ - Medicii de familie din Cluj vor fi toată ziua de miercuri în grevă japoneză. Ei au decis să îşi consulte pacienţii purtând o banderolă albă pe braţ, în semn de protest faţă de prevederile noului contract cadru pentru anul în curs.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Alba: Dosar penal deschis în cazul unei fetiţe ce a murit în urma înţepării într-un cui Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba cercetează împrejurările în care o fetiţă de 11 ani, aflată în plasament maternal, a murit la câteva zile după ce s-a înţepat accidental în picior într-un cui, minora fiind tratată anterior decesului în patru spitale.
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie se vor emigranţi, în semn de protest faţă de contractul cadru cu CJAS Zeci de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au prezentat joi la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a depune cereri de eliberare a noului certificat de medic specialist, necesar în vederea obţinerii certificatului de conformitate pe baza căruia vor putea emigra şi...
Alba: Cei peste 200 de medici de familie din judeţ, nemulţumiţi de prevederile noului contract cadru Cei peste 200 de medici de familie din Alba sunt nemulţumiţi de prevederile noului contract cadru, urmând ca într-o primă fază să îşi exprime nemulţumirea prin purtarea unor banderole albastre, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie - filiala Alba...
Vaslui: Zeci de cadre medicale aşteaptă aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru a pleca în străinătate Aproximativ 90 de cadre medicale din judeţul Vaslui, care doresc să părăsească sistemul sanitar românesc pentru posturi mai bine plătite în străinătate, nu-şi pot onora contractele, din cauză că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu le eliberează certificatul de conformitate de care au nevoie...