Cele mai citite
 


Sălaj: Primul centru de permanenţă, deschis în aprilie la Spitalul Zalău
luni, 21 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zalău, 17 mar /Agerpres/ - Primul centru de permanenţă din Sălaj îşi va începe activitatea până cel târziu la finele lunii aprilie, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, conform precizărilor făcute joi de către Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), la o întâlnire cu medicii de familie organizată de Instituţia Prefectului.
'Facem un prim centru, vedem cum funcţionează, iar dacă lucrurile merg bine, vom înfiinţa o întreagă reţea în judeţ', a precizat Tiberiu Marc.
De cealaltă parte, medicii de familie au spus că nu cred că primarii localităţilor care şi-au manifestat deja intenţia de a înfiinţa centre de permanenţă vor şi reuşi să le echipeze corespunzător, subliniind că şi la centrele existente în trecut au fost probleme cu asigurarea unor condiţii corespunzătoare.
'Condiţiile dumneavoastră coincid cu cele incluse în actul normativ care reglementează înfiinţarea şi funcţionarea centrelor de permanenţă. Aşa că nu văd care este problema. Eu vreau să fac un astfel de centru în Spitalul Judeţean. Aşa că lăsaţi-mă să încerc. Poate reuşesc. Şi atât dumneavoastră, cât şi pacienţii, veţi fi mulţumiţi. Nu spuneţi din start nu', a afirmat şeful administraţiei judeţene.
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, până acum există cinci edili care şi-au manifestat interesul de a pune în practică ideea centrelor de permanenţă în localităţile Hida, Crasna, Sărmăşag, Ileanda, Cehu Silvaniei, la care se va adăuga şi centrul din Zalău.
Oportunitatea reorganizării în Sălaj a centrelor de permanenţă, contractul-cadru privind condiţiile de acordare a asistenţei medicale în perioada 2011 - 2012 şi normele de aplicare ale acestuia, precum şi probleme cu care se confruntă asistenţa medicală primară au fost principalele subiecte dezbătute în cadrul întâlnirii de joi organizată la Instituţia Prefectului, la care au participat o serie de actori implicaţi în sistemul de sănătate sălăjean, de la medici de familie şi autorităţi judeţene, până la reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, dar şi ai pensionarilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Sălaj: 10.000 de femei aşteptate la testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin Circa 10.000 de femei din Sălaj vor putea fi testate gratuit, în cursul acestui an, în cadrul Programul naţional de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin ce a demarat în această lună, cu implicarea mai multor autorităţi în domeniu, dar şi a 62 de medici de familie şi toţi medicii...
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sălaj: Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, declarat "practicianul anului" de o societate medicală din Marea Britanie Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost recompensată cu premiul "Practitioner of the Year 2016 Finalist Highly Commended", în cadrul premiilor anuale acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie, distincţia fiindu-i înmânată...
Sălaj: Peste patru milioane de lei pentru reabilitarea unor spitale din judeţ Peste patru milioane de lei vor fi alocate de către Ministerul Sănătăţii, în acest an, pentru reabilitarea unor unităţi spitaliceşti din judeţul Sălaj, cea mai mare parte din sumă urmând a reveni Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, potrivit datelor prezentate vineri, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului...
Sălaj: Sediu nou pentru Serviciul de Medicină Legală Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va investi circa 1,7 milioane de lei pentru a construi de la zero un nou sediu pentru Serviciul de Medicină Legală, potrivit managerului celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, Laurenţiu Barna.