Cele mai citite
 


Un copil, prima victimă mortală provocată de gripa porcină în El Salvador
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina, Pediatrie
 

San Salvador, 3 iul /Agerpres/ - Un copil contaminat cu virusul A/H1N1/ a decedat în El Salvador, devenind astfel primul caz mortal de gripă porcină din cea mai mică ţară din America Centrală, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, citat de AFP.

Băieţelul, în vârstă de nouă ani, a murit miercuri într-o clinică privată în urma unor ”probleme respiratorii grave”, însă de-abia joi după-amiază un laborator specializat a confirmat că decesul a fost provocat de o pneumonie însoţită de virusul gripei porcine.

”Băiatul este prima victimă mortal a pandemiei din ţară”, se precizează în comunicatul ministerial.

Potrivit autorităţilor, copilul, care era bolnav de trei zile, a fost îngrijit iniţial într-un spital public, care i-a diagnosticat o pneumonie. Ulterior el a fost transferat la o clinică privată unde a şi decedat 24 de ore mai târziu din cauza unui şoc septic provocat de pneumonie.

Autorităţile din El Salvador au contabilizat în ţară 277 de cazuri confirmate de contaminări, iar 178 de persoane au fost plasate sub monitorizare.

Continentul american este cel mai afectat de pandemia care a apărut în Mexic la sfârşitul lunii aprilie, notează AFP. Pe scară mondială, virusul A/H1N1/ a infectat deja 77.201 persoane din 120 de ţări şi teritorii şi a făcut 332 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ al OMS, publicat miercuri. AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...
Kenya anunţă primul caz confirmat de gripă porcină Nairobi, 29 iun /Agerpres/ - Kenya a descoperit prima contaminare cu gripă porcină, la un student britanic de 20 de ani, a declarat luni ministrul sănătăţii, Beth Mugo, citat de Reuters.
Primele victime ale gripei A(H1N1) în Nepal Katmandu, 30 iun /Agerpres/ - Ministerul nepalez al Sănătăţii a anunţat primele cazuri de gripă A(H1N1) din ţara himalayană, notează marţi Associated Press.
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Alte opt cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ - Opt cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 au fost confirmate, vineri, de Institutul Naţional Cantacuzino în rândul a 38 de copii sosiţi în ţară joi seara din Marea Britanie, unde au petrecut vacanţa într-o tabără.