Cele mai citite
 


Primele operaţii de tiroidă efectuate la Centrul de chirurgie laparoscopică de la UVVG Arad
vineri, 18 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

Medicii de la Centrul de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe' din cadrul Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' Arad au realizat, zile trecute, primele operaţii de glandă tiroidă efectuate în judeţ.

'Chiar dacă suntem într-o perioadă de criză, un număr tot mai mare de pacienţi ni se adresează şi apelează la serviciile noastre, pentru că găsesc acea zonă în care intimitatea este păstrată şi în care tehnologia este una de vârf. În paralel cu ceea ce ne-am propus şi anume creşterea numărului de intervenţii chirurgicale laparoscopice, am început să diversificăm intervenţiile, astfel încât realizăm operaţii pe care nu le-am făcut până acum. În această săptămână au fost realizate, cu succes, primele operaţii de glandă tiroidă', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Alexandru Dumnici, coordonatorul Centrului de chirurgie laparoscopică.


În acest centru se realizează intervenţii de chirurgie generală: hernii, colecistectomii (laparoscopice, clasice), operaţii de varice, intervenţii proctologice. La acestea se adaugă o gamă largă de intervenţii de chirurgie generală pe glanda mamară, tubul digestiv, chirurgie oncologică şi, de asemenea, operaţii de chirurgie plastică şi reparatorie.


'Valoarea investiţiei realizate până acum aici este de circa un milion de euro, recent fiind achiziţionat un aparat în valoare de 70.000 de euro pentru efectuarea de intervenţii pe cornee. Centrul care este dotat cu aparatură de ultimă generaţie oferă condiţii de lucru deosebite pentru cadrele medicale şi de cazare pentru pacienţi, la nivelul standardelor occidentale', a spus prof. univ. dr. Alexandru Dumnici.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Operaţii laparoscopice de chirurgia obezităţii transmise în direct din România la Congresul de Chirurgie Digestivă de la Roma Dr. Cătălin Copăescu, şef Departament Chirurgie Generală Delta Hospital, Medic Primar Chirurg acreditat în chirurgie laparoscopică şi chirurgie bariatrică, a fost invitat să efectueze operaţii transmise în direct, în cadrul celui de-al 22-lea Congres de chirurgie a aparatului digestiv, eveniment care...
Arad: Operaţie pe carotidă, realizată în cadrul Centrului de Chirurgie Laparoscopică 'Sf. Gheorghe' al UVVG Arad Arad, 14 ian /Agerpres/- Echipa de chirurgi condusă de prof. univ. dr. Zoltan Galajda, specialist de renume internaţional în chirurgia cardio-vasculară, profesor asociat al UVVG şi directorul Clinicii de Chirurgie Cardiacă şi Vasculară din Debrecen, a realizat, la finele săptămânii trecute, o intervenţie...
Arad: În premieră, la Arad a fost efectuată o operaţie pe cord deschis O intervenţie chirurgicală (laparoscopică - n.r.) pe cord deschis a fost efectuată, în premieră pentru Arad şi pentru vestul României, la Clinica de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe'.
Arad: În această săptămână, îşi începe activitatea Clinica de chirurgie cardiacă şi vasculară din cadrul UVVG Din această săptămână, în municipiul Arad îşi va începe activitatea Clinica de Chirurgie Cardiacă şi Vasculară, care va funcţiona în cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică ''Sfântul Gheorghe'' al Universităţii de Vest ''Vasile Goldiş'' Arad.
Congresul Internaţional de Chirurgie Robotică, în premieră în România Cea de-a IV-a ediţie a Congresului Internaţional de Chirurgie Robotică se va desfăşura în România, în perioada 29 - 31 octombrie, reunind peste 300 de participanţi, au informat organizatorii.
Demonstraţii de chirurgie laparoscopică Cluj-Napoca, 13 mai /Agerpres/ - Peste 100 de medici chirurgi din ţară au participat, vineri, în cea de-a doua zi a unui atelier de lucru dedicat chirurgiei laparoscopice colorectale, la demonstraţiile practice realizate de renumitul profesor Norbert Runkel, de la Universitatea din Freiburg (Germania)...