Cele mai citite
 


L. Duţă susţine că medicii sunt deranjaţi de controlul pe care CNAS îl face referitor la cheltuirea banilor publici
vineri, 18 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 18 mar /Agerpres/ - Medicii de familie sunt singurii care fac presiuni şi contestă contractul-cadru cu CNAS, întrucât ''vor bani mai mulţi'' şi ''nu vor reguli în sistem'', a afirmat preşedintele Casei, Lucian Duţă, într-o conferinţă de presă.
'În timp ce finanţarea la spitale a scăzut cu 10%, deficit care va crea probleme pentru medicii de familie, fondurile au rămas aceleaşi', a evidenţiat preşedintele CNAS.
În opinia sa, informatizarea pe care medicii de familie nu o acceptă pentru că ''necesită nişte costuri din partea lor'' se referă la ''un cititor de carduri care costă 100 de euro şi care se foloseşte mai mulţi ani şi o legătură cu internetul care costă 8 euro pe lună''.
Lucian Duţă susţine că de fapt medicii sunt deranjaţi de controlul pe care CNAS îl face în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici. 'Vor bani mai mulţi şi nu vor reguli în sistem', a spus dr. Lucian Duţă.
El a adăugat că ''şantajul'' şi presiunea pe care medicii de familie le fac la adresa CNAS sunt de neacceptat, iar cei care nu vor să semneze documentul nu vor mai intra în contract cu CNAS.
Acesta a mai spus că sunt destui medici tineri care îi pot înlocui, dar şi medici specialişti care pot prelua o parte din activitatea medicilor de familie.
În legătură cu controlul pentru prescripţiile de medicamente, preşedintele CNAS a arătat că bugetul prescriptor permite identificarea foarte rapidă a celor care nu se încadrează într-o medie de prescripţie.
În opinia sa, cu cât un medic de familie prescrie mai multe medicamente, cu atât este mai ''incompetent''.
Potrivit normelor de aplicare a contractului-cadru de la 1 aprilie urmează ca medicii să semneze un nou document pentru servicii medicale.
Medicii de familie contestă între altele mai multe prevederi, printre acestea aflându-se finanţarea a 50% pe servicii şi 50% per capita, introducerea bugetului orientativ, limitarea posibilităţii eliberării de reţete pentru bolnavii cronici odată la trei luni.
Până în acest moment, potrivit reprezentanţilor medicilor de familie, 68% dintre ei nu ar semna contractul-cadru în forma propusă de CNAS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS condamnă conducerea medicilor de familie că boicotează semnarea contractelor cadru Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că sunt semnale din judeţe potrivit cărora medicii de familie nu sunt lăsaţi de către conducere să semneze contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, deşi aceştia ar dori, dând exemplu...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Dr. Cristian Buşoi îşi doreşte asigurarea unei transparenţe reale privind activitatea CNAS Preşedintele CNAS, dr. Cristian Buşoi, îşi doreşte asigurarea unei transparenţe reale privitor la activitatea CNAS şi o comunicare mult mai bună cu populaţia şi asiguraţii, cu instituţiile publice, cu mass-media.
Negocierile dintre medicii de familie şi CNAS au eşuat Bucureşti, 25 feb /Agerpres/ - Negocierile dintre reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate au eşuat, punctele divergente fiind fondul alocat medicilor de familie şi repartizarea plăţilor per capita şi per servicii.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Attila Cseke: Nu avem probleme de finanţare, dar am cerut preşedintelui CNAS să mai discute cu medicii de familie Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, miercuri, că i-a cerut preşedintelui Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, să aibă mai multe întâlniri cu reprezentanţii medicilor de familie, pentru ca aceştia să semneze contractul-cadru pe 2011 -...