Cele mai citite
 


Cercetătorii francezi au descoperit o anomalie genetică care cauzează infertilitatea masculină
luni, 21 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Cercetătorii francezi au identificat o genă responsabilă de o formă rară de infertilitate masculină, caracterizată prin producţia de spermatozoizi cu cap rotund, incapabili de a fecunda ovulul. Rezultatele cercetării au fost publicate în ediţia din martie a 'American Journal of Human Genetics'.

Această genă, botezată DPY19L2, s-a dovedit a juca un rol fundamental în spermatogeneză şi, prin urmare, ar putea constitui o direcţie de lucru pentru noi contraceptive, potrivit echipei de cercetători, condusă de Pierre Ray şi Christophe Arnoult (Centrul Naţional Francez de Cercetări Ştiinţifice/Universitatea 'Joseph Fourier'/Şcoala Practică de Înalte Studii din Paris).


'Globozoocefalia spermatică' este o boală caracterizată prin spermatozoizi cu cap rotund, lipsiţi de vezicula ('acrozomul') care conţine enzimele ce permit acestora să treacă prin membrana din jurul ovulului.


Pentru a descoperi cauzele genetice ale bolii, cercetătorii au analizat genomii a 20 de persoane care suferă de acest sindrom. Rezultatele studiului permit elaborarea unui diagnostic genetic pentru pacienţii purtători de spermatozoizi 'globozoocefali' (cu cap rotund) şi, în cele din urmă, a găsirii unor soluţii terapeutice pentru tratarea acestei boli.


Potrivit cercetătorilor, prin inactivarea genei sau prin blocarea proteinei care îi determină producerea, s-ar putea împiedica formarea spermatozoizilor fecunzi, ca nouă metodă contraceptivă masculină. Un brevet pentru acest concept a fost înregistrat în noiembrie 2009, informează Centrul Naţional Francez de Cercetări Ştiinţifice.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infertilitatea masculina, o afectiune greu de acceptat pentru barbati In aproximativ 50% din cuplurile ce intampina dificultati in conceperea unui copil, barbatul este cel afectat de infertilitate. Ca si in cazul femeilor, cauzele ce o determina tin de un spectru larg de factori predominant patologici, dar si psihologici.
Infertilitatea masculină: Doar un cuplu din două care au această problemă reuşeşte să aibă copii Numai un cuplu din două care merg la doctor din cauza infertilităţii masculine reuşeşte să aibă un copil. Dacă bărbatul are peste 35 de ani, riscul de eşec creşte, arată un studiu realizat de cercetători francezi, publicat luni în revista Human Reproduction şi menţionat de 7sur7.be.
Mituri despre infertilitate pe care ar fi bine sa le ignorati! In ciuda educatiei reproductive la scara larga, infertilitatea este in continuare un subiect predispus zvonurilor. Aceste speculatii denumite generic mituri nu doar ca nu au un fond stiintific sau medical, dar sunt luate in considerare de tot mai multe cupluri care isi doresc sa conceapa un copil...
A fost descoperită o genă cheie, implicată în maladia canceroasă O anomalie a genei NRG1 ar exista în unul din două cazuri de cancer de sân. Este vorba de o genă implicată în jumătate din numărul cancerelor de sân şi, probabil în multe alte tumori maligne, cum sunt de exemplu cele depistate la colon, prostată, ovar sau la vezica urinară. Iată ce speră să fi descoperit...
Secvenţierea genomului bolnavilor dezvăluie cauza genetică a maladiei Cercetători americani au secvenţiat în totalitate genomul unor bolnavi şi al familiei lor, descoperind cauza genetică specifică bolii lor, ceea ce deschide calea unei aplicări mai largi a genomicii pentru tratamente personalizate, informează AFP.
Oameni de ştiinţă chinezi au modificat genetic embrioni umani Cercetători chinezi au modificat o genă alterată în câţiva embrioni umani, o premieră care provoacă îngrijorare şi o mulţime de întrebări de natură etică. Asemenea mutaţii pot fi periculoase şi ar putea modifica materialul genetic uman, de unde şi extrema prudenţă a comunităţii ştiinţifice, foarte reticentă...